Copilul din Brașov care a fost călcat intenționat de trei ori de o mașină este rudă cu șoferul: ''Suntem şi verişori, nu ştiu ce a fost în capul lui''

Author: Diana Ghita

Mașina a lovit cu spatele, de 3 ori, un copil care traversa strada

Sursa: freepik.com

Ieri, pe 1 august, un băiat de 7 ani, dintr-un sat din Brașov, se afla în fața porții în așteptarea de a trece strada. După ce s-a asigurat și s-a angajat în traversare, pe neașteptate a apărut o mașină care l-a lovit de 3 ori la rând.

Martorii susțin că șoferul mașinii ar fi dat intenționat peste copil, din răzbunare. De asemenea, scena a fost surprinsă și de camerele de supraveghere din zona în care s-a produs incidentul.

Citește și: Criminalul din Mamaia a fost prins. Acesta face mărturisiri tulburătoare despre fapta lui

Motivul din spatele întâmplării

Anterior acestei întâmplări, băiețelul ar fi dat cu pietricele în mașina respectivă, ceea ce a stârnit furia proprietarului, care a vrut să-i dea o lecție minorului. Astfel, șoferul a ieșit în stradă

și a stat la pândă pentru a-și pune în practică răzbunarea. Acest lucru se poate observa și pe filmările camerelor de luat vederi: ,,După cum se vede filmarea, a vrut. Dacă avea ceva cu el, de ce nu a venit la mine să-mi spună?", spune Lidia, mama copilului.

În prima fază, agresorul, în vârstă de 20 de ani, a trecut cu mașina pe lângă copil, care aștepta, în fața porții, ca șoseaua să se elibereze pentru a putea trece strada.

După ce a văzut că drumul este liber, victima a apucat să traverseze doar până în mijlocul șoselei, moment în care șoferul a dat în viteză cu spatele peste el, în repetate rânduri.

,,A dat demaraj cu viteză direct în el. Eu aşa ceva nu am văzut. Suntem şi verişori, nu ştiu ce a fost în capul lui să facă aşa ceva", susține Daniel, tatăl copilului.

Citește și: Un copil de 7 ani a fost călcat cu mașina. Şoferul ar fi vrut să-i aplice o corecţie minorului: "Se vede filmarea, a vrut!"

Ce s-a întâmplat cu copilul și cu șoferul mașinii, după acest eveniment

În urma incidentului provocat de vecinul său, băiețelul a supraviețuit, însă acesta este într-o stare critică. Imediat cum a ajuns la spital, copilul a fost internat la terapie intensivă cu mai multe leziuni severe.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

,,A fost internat direct în terapie intensivă. Necazul e că e un traumatism toracic destul de urât, cu contuzie pulmonară. Are două fracturi, una la braţ, la umăr, şi una la copasă, la picior, la femur", a explicat medicul Marcel Albean, de la Spitalul Clinic de Copii din Braşov.

Mama băiatului susține că a auzit, din curte, că s-a produs un accident pe stradă, însă, până să iasă la poartă pentru a vedea ce se petrece, ea nu credea că întâmplarea îl viza chiar pe copilul ei.

,,Am ieşit la poartă. Băiatul care a dat pe el m-a chemat afară şi mi-a zis haida, hai. Atât am auzit.

Atât am apucat să văd, că l-a scos pe copil de sub maşină. Am ajuns cu el la spital cu o stare foarte gravă", povestește mama victimei.

Imediat după accident, autorul faptei a fost dus la secție pentru audieri. Ulterior, tânărul a fost eliberat, putând să se întoarcă acasă. Momentan, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă, de către poliție.

,,Poliţiştii iau în calcul toate verificările cu privire la această tragică situaţie", a susținut Daniel Zontea, de la IPJ Brașov.

Citește și: Gest inconștient al unui șofer din Brașov. Un copil de șapte ani a ajuns la spital după ce a fost călcat cu mașina

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.