Copilul tau injura? Afla de la Irina Petrea cum reactionezi in astfel de situatii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2020, 10:21

In editia sapte a emisiunii "Cei 7 ani de acasa", s-au confruntat familiile Tiganescu si Bucur. Familia Tiganescu a venit tocmai din Botosani pentru a participa la show. Eugen si Simona Bucur sunt din Bucresti. Petru si Mirela Tiganescu au trei copii, doua fete si un baiat, iar familia Bucur doi baieti.

Eugen si Simona au avut probleme pe parcursul emisiunii cu fiul lor cel mare, Teodor Alexandru, in varsta de 3 ani si 10 luni. Teo a scapat un cuvant trivial chiar in timp ce vorbea cu mama lui. Acest incident nu i-a uimit doar pe parintii lui, ci si pe familia Tiganescu. Petru a fost deranjat si ingrijorat ca fetele lui sau baietelul, in varsta de aproape 2 ani, ar putea rosti si ei acel cuvant.



Irina Petrea, pedagogul emisiunii, sutine ca cea mai potrivita reactie a unui parinte in astfel de situatii este sa ii dea mai intai copilului un timp de excludere. Poate fi trimis in camera lui pentru un anumit ragaz sau la colt. Un limbaj trivial sau vulgar reprezinta un comportament total neadecvat, mai ales pentru un copil de aproape 4 ani.

Atitudinea parintilor trebuie sa fie cat se poate de ferma.
Trebuie sa-i explice ca este urat sa rosteasca astfel de cuvinte. "In exemplul concret cu acel "minunat" cuvant, puteti sa-i spuneti: "Acesta este un cuvant urat pe care noi nu il folosim. Te rog sa-l eviti! Te rog sa nu-l mai aud niciodata", i-a sfatuit Irina Petrea pe Eugen si Simona Bucur.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”