Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice, iar una deasupra Japoniei, în ultimele două săptămâni. Statele Unite ale Americii susțin că vor continua să apare Japonia

Autor: Andreea Buinoschi

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice, iar una deasupra Japoniei, în ultimele două săptămâni

Sursa: politico.com

În ultimele două săptămâni, Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice spre Japonia. Duminică dimineață, 9 octombrie, Pyongyang, capitala Coreei de Nord, a lansat două rachete de acest fel.

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în această dimineață și, zilele trecute, a lansat una spre Japonia. Ele marchează cea de-a șaptea lansare efectuată de către țara asiatică.

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice, una chiar spre Japonia

În decursul zilei de duminică, 9 octombrie, Coreea de Nord a lansat alte două rachete balistice. Autoritățile din țările apropiate au declarat că aceasta a fost a șaptea lansare din ultimele zile.

Conform Reuters, ultima lansare a alertat Statele Unite ale Americii, dar și Tokyo și Seul, mai ales că, în ultimele luni, liderul Coreei de Nord a vorbit despre armamentul nuclear pe care țara lui îl deține.

Mai mulți oficiali din Capitala sud-coreeană au mărturisit faptul că sunt îngrijorați cu privire la posibilitatea utilizării armelor nucleare, întrucât lansările de rachete balistice s-au intensificat în ultima perioadă.

Citeste si: Cât de mare este posibilitatea ca Rusia să apeleze la armele nucleare. Nicolae Ciucă a explicat totul

De asemenea, aceștia au mai adăugat faptul că au observat cum astfel de pregătiri sunt în toi, de câteva luni bune, dar și că acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2017.

Cele două rachete lansate astăzi, 9 octombrie, au ajuns până la o înălține de 100 de km și au parcurs o distanță de aproximativ 350 de km, susține Toshiro Ino, ministrul de stat

al Apărării din Japonia.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Lansarea primei rachete a avut loc în jurul orei 01:47, iar a doua rachetă a fost lansată la aproximativ cinci minute mai târziu.

Cele două rachete au căzut în afara zonei economice a Japoniei

Autoritățile au început să analizeze ce tip de rachete sunt acestea, dar și ce posibilitate există de a fi rachete balistice lansate dintr-un submarin.

În tot acest timp, armata din Statele Unite ale Americii a declarat că personalul sau aliații americani nu au fost puși în pericol de către cele două rachete balistice lansate.

„Angajamentele SUA față de apărarea Republicii Coreea și a Japoniei rămân de fier”, a transmis Comandamentul american Indo-Pacific, având sediul în Hawaii.

Autoritățiile din Coreea de Sud au catalogat ultimele lansări de rachetă ale Coreei de Nord ca fiind „o provocare gravă”, ce poate avea efecte grave asupra păcii.

Citeste si: Rușii, obligați să participe la miting-urile care sprijină referendumurile pentru anexarea teritoriilor Ucrainei

Marți, 4 octombrie, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică la cea mai mare distanță de până acum și care a fost trimisă deasupra Japoniei, pentru prima dată în ultima jumătate de deceniu.

„Testele noastre cu rachete sunt o măsură normală și planificată de autoapărare pentru a proteja securitatea țării noastre și pacea regională de amenințările militare directe ale SUA", a declarat presa de stat KCNA, citând un purtător de cuvânt al administrației aviatice.