Coreea de Nord a raportat trei milioane de cazuri de „febră” după primul caz confirmat de COVID-19. Autoritățile nu permit administrarea medicamentelor sau a vaccinurilor

Autor: Lavinia Medrea

Coreea de Nord a raportat trei milioane de cazuri de „febră” după primul caz confirmat de COVID-19. Autoritățile nu permit administrarea medicamentelor sau a vaccinurilor

Sursa: Twitter

Coreea de Nord a raportat, recent, un număr de trei milioane de oameni care au „febră”, după primul caz confirmat de COVID-19.

Autoritățile din Coreea de Nord au transmis că au înregistrat aproape trei milioane de persoane care au experimentat „febră”, astfel confirmându-se răspândirea virusului COVID-19. Totuși, nu este o confirmare sigură, deoarece capacitatea de testare este inexistentă.

Coreea de Nord a raportat trei milioane de cazuri de „febră”, după primul caz de COVID-19 confirmat

Cel mai recent bilanț a fost raportat după ce au fost înregistrate peste 134.510

de cazuri noi în ultimele 24 de ore, conform relatărilor mass-media de stat, care au citat autorităţile pentru prevenirea epidemiei, potrivit DPA, citat de digi24.ro.

Conform specialiștilor, Coreea de Nord are o slabă capacitate de testare, motiv pentru care nu poate stabili dacă persoanele febrile sunt infectate cu COVID-19. Așadar, sunt raportate ca fiind cazuri de „febră”, și nu de COVID-19.

Citeste si: Coreea de Nord a lansat, din nou, „un proiectil neidentificat”! Lansarea ar fi reprezentat un mesaj pentru nou lider al Coreei de Sud

Bilanțul a venit după ce Phenianul a confirmat oficial primele cazuri de infectare cu COVID-19, pe 12 mai.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Până la acest moment, au decedat 68 de oameni, iar 2,5 milioane de persoane s-ar fi vindecat, conform agenţiei oficiale de presă KCNA.

Nu se știu prea multe detalii despre situația sanitară din Coreea de Nord, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) crede că nu ar fi fost lansată încă o campanie de vaccinare la nivel naţional, relatează digi24.ro.

Coreea de Nord a impus un lockdown la nivel național, dar cu toate astea, guvernul nu a răspuns, pentru moment, la ofertele de acordare de vaccinuri şi medicamente din partea Coreei de Sud şi SUA,

spune Seul, în ciuda faptului că cele două state erau dispuse să contribuie la reducerea răspândirii virusului COVID-19.

Citeste si: Coreea de Nord a fost băgată în carantină totală fără niciun caz de COVID-19 raportat. Cum explică autoritățile această decizie

KCNA a transmis că Phenianul reuşeşte să „menţină situaţia stabilă şi să-şi accelereze dezvoltarea favorabilă”, precizând că „ratele de morbiditate şi mortalitate la nivel naţional au scăzut drastic, iar numărul persoanelor care s-au vindecat a crescut”.

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.