Coreea de Nord a testat armamentul nuclear. Kim Jong Un a fost prezent la exerciții și a lăudat întregul proces

Autor: Andreea Buinoschi

Coreea de Nord a testat armamentul nuclear. Kim Jong Un a fost prezent la exerciții și a lăudat întregul proces

Sursa: KCNA/Reuters

Coreea de Nord a anunțat testarea a două rachete de croazieră cu capacitate nucleară. La testări, a luat parte și Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord care, în ultima vreme, și-a îndreptat destul de mult atenția asupra armelor nucleare.

Coreea de Nord crește temerile în legătură cu arsenalul nuclear pe care îl are, după ce a anunțat că a testat două rachete de croazieră cu capacitate nucleară.

Coreea de Nord a testat armamentul nuclear în prezența lui Kim Jong Un

Rachetele de croazieră au o rază lungă de acțiune, iar liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, se declară mulțumit de felul în care exercițiile au decurs.

Testarea armamentului nuclear a avut loc miercuri, 12 octombrie.

Presa de stat KNCA a afirmat că rolul exercițiului nuclear a fost acela de a „spori eficiența de luptă și a puterii” rachetelor de croazieră.

Conform aljazeera.com, acesta a fost cel mai recent exercițiu nuclear din Coreea de Nord, iar tensiunile cresc din ce în ce mai mult. Rachetele de croazieră au parcurs o distanță de 2.000

de km deasupra mării, iar proiectilele au atins, cu succes, țintele care au fost vizate.

Citeste si: SUA și Coreea de Sud au lansat patru rachete în largul coastei Peninsulei Coreene, după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neanunțată deasupra Japoniei

În tot acest timp, Kim Jong Un a declarat faptul că testul a fost un avertisment pentru „inamici” și a adăugat că țara sa „ar trebui să continue să extindă sfera operațională a forțelor armate strategice nucleare pentru a descuraja cu hotărâre orice criză

militară crucială și criză de război în orice moment și să preia complet inițiativa în acest sens”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Statele Unite ale Americii nu au comentat cele întâmplate, dar au menționat că prioritatea lor este aceea de a consolida coordonarea cu aliații, pentru a ține sub control situația tensionată.

Kim Jong Un a fost prezent la testele nucleare efectuate timp de 12 săptămâni

Presa de stat din Coreea de Nord a relatat că liderul țării a supervizat mai multe exerciții nucleare, timp de două săptămâni.

Acestea au inclus și testarea unei rachete balistice noi, a cărei lansare a avut loc deasupra Japoniei, în semn de protest față de exercițiile navale pe care Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud le-au realizat împreună.

„Rachetele de croazieră, forțele aeriene și dispozitivele nucleare tactice ale Coreei de Nord sunt probabil mult mai puțin capabile decât sugerează propaganda. Dar ar fi o greșeală să respingem recenta avalanșă de teste de armament ale Coreei de Nord ca fiind o fanfaronadă sau o șarlatanie.

Citeste si: Cât de mare este posibilitatea ca Rusia să apeleze la armele nucleare. Nicolae Ciucă a explicat totul

Amenințările militare ale Pyongyangului sunt o problemă cronică și din ce în ce mai gravă pentru pacea și stabilitatea din Asia, care nu trebuie ignorată. Factorii de decizie politică de la Seul, Tokyo și Washington nu ar trebui să permită ca politica internă și alte provocări, cum ar fi războiul Rusiei din Ucraina, să îi împiedice să sporească coordonarea internațională privind descurajarea militară și sancțiunile economice”, a trasnsmis Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul.