Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii: „Atitudinea Americii duce la conflict”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 28 apr 2023, 07:35

Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva SUA

Sursa: news.sky.com

Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii. Kim Jong Un, liderul nord-coreean, a declarat că este gata pentru a mobiliza întregul arsenal nuclear al țării sale.

Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii. Astăzi, 28 iulie, Kim Jong Un, liderul nord-coreean, a declarat că un război nuclear împotriva Americii ar putea avea loc.

Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii

Conform agenției de presă KCNA, din Coreea de Nord, Kim Jong Un a făcut afirmațiile în cadrul unui discurs ce a fost susținut cu ocazia marcării a celei de-a 69-a aniversare a armistițiului din Războiul Coreean.

Armistițiul a lăsat Nordul și Sudul, din punct de vedere tehnic, în război.

„Forțele noastre armate s-au pregătit în detaliu să răspundă oricărei crize, iar apărarea noastră nucleară este pregătită să se mobilizeze rapid, să acționeze cu precizie și în timp util”, a declarat Kim Jong Un.

Afirmațiile liderului nord-coreean au venit după ce oficiali ai Washingtonului și ai Seului au menționat faptul că Phenianul a pus punct pregătirilor, pentru prima dată din 2017, în ceea ce privește efectuarea primului test nuclear.

Citeste si: Statele Unite ale Americii și Taiwan se unesc împotriva Chinei. O uniune între forțele celor două state ar putea avea loc

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, Ministerul Unificării din Coreea de Sud a spus că există „posibilitatea” ca Nordul să înceapă efectuarea testelor nucleare în apropierea datei care marchează aniversarea, cu toate că, în aceste momente, „nu există semnale imediate că se va întâmpla așa ceva”.

Coreea de Nord aduce acuzații la adresa Statelor Unite ale Americii

Kim Jong Un a declarat că Seul și Washingtonul sunt vinovate pentru „acte periculoase, ilegale și ostile” împotriva Nordului prin intermediul exercițiilor militare pe care le realizează alături de

Coreea de Sud.

„Standardul dublu al Americii, care numește toate acțiunile noastre de rutină o « provocare » și o « amenințare », în timp ce desfășoară simultan exerciții militare comune la scară largă cu Coreea de Sud, care ne amenință securitatea – este literalmente ca un jaf. Acest lucru aduce relațiile bilaterale într-un punct din care aproape că nu există cale întoarcere, duce la conflict”, a mai spus Kim Jong Un, conform romaniatv.net.

Potrivit digi24.ro, planul sud-coreean se referă la lovituri preventive asupra rachetelor ce ar urma să fie lansate din Nord. De asemenea, același lucru se aplică și în cazul conducerii la nivel înalt în cazul în care un atac iminent este detectat.

Citeste si: Încă un război! Israelul se declară pregătit pentru a ataca Iranul. Țara Sfântă susține că aceasta este o „obligație morală a sa”

„Îmi dau seama de ce decapitarea conducerii de la Phenian este tentantă pentru Coreea de Sud, dar amenințarea cu uciderea liderilor unui stat care are arme nucleare este deosebit de periculoasă”, a declarat Ankit Panda, membru al Institutului Carnegie Endowment for International Peace care are sediul în Statele Unite ale Americii.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.