Coreea de Sud susține deconectarea anumitor bănci rusești de la sistemul de plăți SWITFT în semn de solidaritate pentru Ucraina

Autor: Lavinia Medrea

Coreea de Sud susține deconectarea anumitor bănci rusești de la sistemul de plăți SWITFT în semn de solidaritate pentru Ucraina

Sursa: PixaBay

Coreea de Sud este pregătită în orice moment să susțină hotărârea internațională de a deconecta băncile rusești de la sistemul de plăți SWITF, având în vedere situația prin care trece Ucraina în acest moment.

Coreea de Sud vrea să susțină decizia internațională de a deconecta Rusia de la sistemul de plăți SWIFT în semn de solidaritate pentru Ucraina.

Coreea de Sud susține deconectarea Rusiei de la sistemul de plăți SWIFT

„De asemenea, Seul intenționează să se alăture mișcării internaționale de excludere a Rusiei din sistemul de plăți SWIFT și a notificat Statele Unite cu privire la această decizie prin canale diplomatice”, a declarat ministerul agenției.

De asemenea, Coreea de Sud a luat decizia de a interzice exportul de materiale strategice în Rusia.

Citeste si: DECIZIE FĂRĂ PRECEDENT: Uniunea Europeană trimite armament Ucrainei. Anunțul făcut de Ursula von der Leyen

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În urmă cu puțin timp, Washingtonul a anunțat restricții legate de exportul de tehnologii și produse de origine americană către 49 de organizații militare ruse, inclusiv Departamentul Apărării.

Pe lângă Coreea de Sud, Japonia susține și ea deconectarea Rusiei de la SWIFT

Japonia susține țările occidentale și se alătură deciziei de a deconecta Rusia de la sistemul de plăți SWIFT, potrivit premierului japonez Fumio Kishida.

Premierul Fumio Kishida ar mai fi spus că Tokyo va introduce și sancțiuni împotriva liderilor ruși și va oferi Ucrainei asistență financiară de urgență.

Ministrul japonez de externe, Yoshimasa Hayashi, a vorbit cu reprezentanții G7 duminică, iar sancțiunile împotriva Federației Ruse au fost principalul subiect de discuție.

Citeste si: Câțiva localnici ucraineni au fost surprinși în timp ce duceau două camionete blindate ale armatei ruse în curțile personale: „Nu știi cum îți trebuie”

În noaptea de sâmbătă spre duminică, SUA, UE, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și Canada au transmis acordul comun de a deconecta anumite bănci rusești de la sistemul de plăți SWIFT.

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) este un sistem de transmitere a mesajelor financiare, care includ ordine de plată, instrucțiuni pentru transferul Băncii Centrale, informații de referință, etc., pentru efectuarea de tranzacții pe piața de plăți, valori mobiliare și instrumente financiare derivate.

Sistemul aduce la un loc peste 11 mii de instituții financiare din peste 200 de țări.