Cornel Dinicu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a salva victimele din incendiul de la Ferma Dacilor: „Sunt convins că cineva a dat foc” Ce argumente aduce patronul de la Ferma Dacilor

Author: Laura Macovei
Actualizat: 10 ian 2024, 09:11

Cornel Dinicu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a salva victimele din incendiul de la Ferma Dacilor

Sursa: colaj

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, unde în urmă cu două săptămâni a avut loc un incendiu devastator, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul susține în continuare că este nevinovat și că incendiul a fost provocat.

Cornel Dinicu a povestit cu lux de amănunte tot ce s-a petrecut în noaptea tragediei. Mai mult decât atât, acesta a mărturisit că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru salvarea victimelor din incendiu. 

Cum a încercat Cornel Dinicu să salveze victimele din incendiul izbucnit la Ferma Dacilor

Cornel Dinicu a vorbit deschis în fața magistraților și le-a explicat cum a făcut tot ce a putut pentru a salva copiii din incendiu, însă totul a fost în zadar.

Patronul a povestit cum concubina sa l-a trezit noaptea, atunci când focul a izbucnit. Acesta nu a mai stat pe gânduri și a plecat în salvarea adolescenților. 

Citește și: Patronul ”Ferma Dacilor”, arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce acuzații îi aduc procurorii lui Cornel Dinicu

Însă, odată ce înainta, Cornel Dinicu era izbit de fumul gros, ceea ce a făcut imposibilă salvarea unei victime.

Într-un moment tensionat, fiul său a intervenit, aducând o drujbă pentru a tăia pereții ce dădeau spre camerele unde se aflau copiii. Patronul de la Ferma Dacilor are în continuare îndoieli cu privire la incendiu, acesta spunând că restaurantul era închis noaptea, deși acest lucru nu este normal la Fermă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„În noaptea incendiului, am fost trezit din somn de către concubina mea spre dimineață, mi-a comunicat că era fum și să merg spre copii. Mă aflam în apartamentul de la etaj care are o intrare exterioară. M-am trezit în mare viteză, am încercat să pătrund în clădire. Era mult fum și m-am întors în casă după masca de gaz și lanternă. Am trecut prin bucătărie și băcănie și erau flăcări.

Nu am putut să înaintez. A apărut fiul meu cu o drujbă pentru a tăia pereții care dădeau în camerele copiilor. Sunt convins că cineva a dat foc. Restaurantul nu era închis pe timp de noapte ”, a dezvăluit Cornel Dinicu în fața instanței, potrivit România TV.

Cornel Dinicu e convins că incendiul a fost provocat

Cornel Dinicu este tatăl a cinci copii, cel mai în vârstă având aproximativ 22 de ani, în timp ce cel mai mic are nu mai mult de 4 ani.

Fiul cel mare contribuia activ la afacerea familială, lucrând la ferma lor. 

Deși patronul Fermei Dacilor susține cu vârf și îndesat că incendiul a fost provocat de o mână criminală, procurorii declară că nu exclud nicio ipoteză în timpul investigației, însă, până în acest moment, nu există probe care să susțină ideea acestuia.

Citește și: Adevăratul motiv al izbucnirii incendiului de la Ferma Dacilor. Autoritățile încep să elucideze cazul

În urma incendiului din Tohani, 8 persoane și-au pierdut viața, acestea fiind găsite carbonizate. 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.