Cornel Dinicu a fost audiat timp de 6 ore. Proprietarul Fermei Dacilor a refuzat să discute cu procurorul

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 ian 2024, 16:39

Cornel Dinicu a fost audiat timp de 6 ore. Proprietarul Fermei Dacilor a refuzat să discute cu procurorul

Sursa: Facebook Cornel Dinicu

Cornel Dinicu a fost adus în fața procurorilor în primele ore ale dimineții și supus unui nou interogatoriu. Timp de 6 ore, el a răspuns la întrebări în sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Împreună cu el se aflau cei doi administratori ai firmei.

Potrivit unor surse, nici ieri, și nici astăzi, niciunul dintre cei trei nu a fost dispus să facă declarații în fața procurorului de caz.

Cornel Dinicu, audiat împreună cu alți 5 suspecți

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar acum au părăsit sediul IPJ Prahova cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea, ieri a fost extinsă ancheta, adăugându-se trei acuzații de abuz în serviciu și trei de fals intelectual la cele două deja existente de distrugere și ucidere din culpă.

Citește și: Un angajat de la „Ferma Dacilor” face mărturii tulburătoare: „E un piroman”. Pompierii ar fi primit mită ca să închidă ochii la nereguli

În prezent, există 6 suspecți în această anchetă. Printre aceștia se numără actualul primar din Gura Vadului, o angajată de la Urbanism, patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu și cei doi asociați ai săi. Rămâne de văzut dacă Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, va fi supus cercetării în libertate sau va fi plasat în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Cornel Dinicu susține că incendiul ar fi fost provocat

Cornel Dinicu și-a pierdut fiul în vârstă de doar 11 ani în incendiu. Pe lângă pensiunea care a fost nimicită de flăcări, patronul de la Ferma Dacilor a trebuit să se reculeagă pentru a-și înmormânta fiul cum se vine. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Durerea pierderii copilului său se răsfrânge acum asupra oamenilor legii, Cornel Dinicu fiind convins că incendiul ar fi fost provocat. În acest sens, răspunsurile sale la audieri au fost limitate.

În cursul anchetei penale în desfășurare, nu se exclud niciunul dintre factorii care ar fi putut contribui la izbucnirea incendiului. Cu toate acestea, probele administrate până în prezent nu au dezvăluit indicii care să susțină ipoteza unui incendiu provocat intenționat de o acțiune umană. 

„Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”,  spunea Cornel Dinicu, imediat după tragedie.

Citește și: „N-am unde să-mi vărs durerea” Mesajul cutremurător al patronului Cornel Dinicu. Bărbatul a decis să se „spovedească” în public, după ce și-a pierdut fiul în incendiul de la Ferma Dacilor

De cealaltă parte, persoanele pentru care s-a dispus măsura arestării preventive au fost reținute,  „deoarece, în condiţiile descrise, raportat la lipsa de siguranţă a încăperilor oferite ca spaţii de cazare, şansele reale ca victimele să se poată salva au fost aproape inexistente”.