Cornel Dinicu, patronul de la „Ferma Dacilor”, rămâne în arest preventiv! Avocații au încercat să-l scape

Author: Diana Ghita

Cornel Dinicu rămâne în spatele gratiilor

Sursa: Facebook Cornel Dinicu; Captură YouTube

Cornel Dinicu rămâne în arest. Judecătorii nu-l pot lăsa în libertate după ce a pus în pericol viețile tuturor celor care i-au călcat pragul pensiunii.

Judecătorii au decis ca patronul de la „Ferma Dacilor”, Cornel Dinicu, să fie pedepsit pe măsura faptelor sale. Astfel, acesta va sta, în continuare, după gratii, în ciuda faptului că a cerut o pedeapsă mai ușoară.

Cornel Dinicu rămâne, în continuare, închis

Deși, inițial, magistrații nu au vrut să judece acest caz, aceștia nu au avut de ales, întrucât cererile de abținere nu le-au fost aprobate.

Astfel, judecătorii au trebuit să decidă ce se va întâmpla, mai departe, cu proprietarul „Fermei Dacilor”. 

Avocații lui Cornel Dinicu au făcut toate eforturile pentru a obține o pedeapsă mai rezonabilă pentru acesta: „ Să înlocuim această măsură. Să fie admisă contestaţia. Absolut orice altă măsură alternativă de prevenţie”.

Însă, aceștia nu au avut sorți de izbândă, întrucât li s-a respins cererea.

Astfel, inculpatul va rămâne închis, în timp ce Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, asociații lui, continuă să stea în arest la domiciliu.

Procurorii susțin că incendiul de la „Ferma Dacilor”, în care 8 persoane și-au pierdut viața, a fost produs de un televizor, dar Dinicu și avocații săi neagă cu vehemență acest lucru.

„Inculpatul nu este de acord cu ipoteza supraîncălzirii unui circuit electric, întrucât acesta cunoaște cel mai bine situația de la fermă, respectiv avea un panou de comandă ce întrerupea electricitatea atunci când orice dispozitiv se supraîncălzea”,  a spus apărarea,

conform Observator.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cornel Dinicu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a salva victimele din incendiul de la Ferma Dacilor: „Sunt convins că cineva a dat foc” Ce argumente aduce patronul de la Ferma Dacilor

Avocații lui Cornel Dinicu îi contrazic pe procurori

Însă, aceste afirmații sunt în contradicție cu ceea ce a spus Cornel Dinicu, în legătură cu defectarea a diverse echipamente din pensiune, din cauza fluctuațiilor de tensiune.

„Avem multe sesizări la ANRE cu privire la faptul că ni s-au ars multe echipamente. Am formulat mai multe plângeri către ANRE şi s-a comunicat că nu au bani de investiții”, releva proprietarul „Fermei Dacilor”.

Avocații acestuia transmit că incendiul ar fi pornit din alte cauze, fie a fost provocat de o mână criminală, fie a fost cauzat de o țigară aprinsă, solicitând efectuarea unor cercetări mai amănunțite.

Totuși, în raportul întocmit de către anchetatorii care se ocupă de acest caz, scenariile expuse de către apărarea lui Dinicu sunt improbabile.

Indiferent de care ar fi cauza incendiului, procurorii susțin că nu poate fi trecut cu vederea faptul că, în lipsa autorizației de securitate la incendiu, patronul a pus în pericol viețile tuturor turiștilor care au vizitat, în

tot acest timp, „Ferma Dacilor”.

În acest sens, pompierii care au trecut cu vederea acest detaliu foarte important, în cadrul controlului din 2019, sunt urmăriți penal, căci ar fi trebuit să închidă unitatea turistică. Această măsură ar fi împiedicat producerea tragediei din noaptea de Crăciun.

Citește și: Vecinul lui Cornel Dinicu, acuzații grave după tragedia de la Ferma Dacilor: „A fost un incendiu provocat”

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.