Cornel Dinicu va fi cercetat sub control judiciar! Patronul de la Ferma Dacilor scapă de arestul la domiciliu

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 mar 2024, 20:36

Cornel Dinicu va fi cercetat sub control judiciar! Patronul de la Ferma Dacilor scapă de arestul la domiciliu

Sursa: arhivă

Controversatul patron de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a scăpat de arestul la domiciliu și va fi cercetat sub control judiciar. Decizia a fost luată luni, la Judecătoria Ploiești.

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, va fi cercetat sub control judiciar, după ce a petrecut mult timp în arest la domiciliu. Judecătoria Ploieşti a dat luni verdictul. 

Cornel Dinicu scapă de arestul la domiciliu. Care este decizia magistraților

Magistrații au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru Cornel Dinicu, unul dintre administratorii complexului turistic Ferma Dacilor, acuzat în urma unui incendiu devastator care a dus la moartea a opt persoane, printre care și trei copii.

Potrivit Agerpres, această decizie nu este definitivă.

Cornel Dinicu a fost inițial arestat preventiv la începutul lunii ianuarie, iar ulterior, de la data de 1 februarie, se afla în arest la domiciliu.

Incendiul a avut loc în dimineața zilei de 26 decembrie 2023, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, iar administratorii complexului, printre care Cornel Dinicu, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, sunt acuzați de distrugere din culpă.

Citește și: Patronul ”Ferma Dacilor”, probleme cu taximetriștii. Motivul pentru care aceștia îi refuză cursele: ”Generează situații destul de neplăcute”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

Potrivit anchetatorilor, construcția principală a complexului, care includea restaurant, bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost realizată fără obținerea avizelor și autorizației de construire, iar demersurile pentru "intrarea în legalitate" au fost efectuate cu încălcarea prevederilor legale.

De asemenea, societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică pe baza unui contract încheiat în 2014, pentru un consumator noncasnic tip persoană fizică, cu o putere de 8 kW, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni.

Decizia de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru Cornel Dinicu reprezintă un nou capitol în desfășurarea acestui caz judiciar.

Citește și: Cornel Dinicu poate să comunice cu fiul și concubina! Cum a obținut patronul de la „Ferma Dacilor” aprobarea instanței

„De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr.

307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu(...),
sursa probabilă a incendiului fiind „efectul termic al curentului electric”
, a transmis anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.