Cornel Dinu, adevărul despre șpăgile din fotbal. Fostul Președinte al Clubului Dinamo București a vorbit despre relația cu Securitatea!

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 26 iul 2022, 23:40

Cornel Dinu este invitatul din această seară la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la ora 23:00, la Kanal D! Fostul jucător și antrenor de fotbal a vorbit despre șpaga din fotbal și despre Securitate.

Cornel Dinu a oferit detalii despre cariera sa, despre eșecuri, dezamăgiri, dar și amănunte despre viața personală. Legenda celor de la Dinamo, Cornel Dinu, a dezvăluit la “40 de întrebări cu Denise Rifai” că a dat șpagă în fotbal, dar a vorbit și despre dosarul său legat de Securitate.

Citeste si: Cornel Dinu, simbolul fotbalului românesc vorbește astăzi, la “40 de întrebări cu Denise Rifai” despre blaturile și mita din fotbal

Cornel Dinu, adevărul despre șpăgile din fotbal

”Procurorul”, așa cum este supranumit Cornel Dinu, a vorbit la “40 de întrebări cu Denise Rifai” despre modul în care a mituit arbitri pentru ca Dinamo să câștige Cupa Campionilor Europeni, în 1983.

Corneul Dinu spune că era la acea vreme antrenorul secund al echipei, principal fiind Nicolae Nicusor, si a povestit cum se ocupa personal de mituirea arbitrilor. 

Citeste si: PERSONALITATE: Cine este Cornel Dinu și ce dramă i-a marcat viața?

"Niciodata! Doar în două cazuri pe care le-am povestit, ca să fim arbitrați corect, cu Hamburg și Dinamo Minsk. Să fim arbitrați corect, pentru că și ei făceau același lucru. Practic, răul nu e pornit de la noi, răul ca și în ziua de astăzi, este împrumutat din practicile occidentale, iar noi am luat mai mult rău decât era atunci.

Mi-e mai drag adevărul ca orice altceva. Nu este vorba despre niciun proces, sunt niște vorbe pe care le-au rostit și nu au treabă cu realitatea.

Nu se poate spune de blaturi, cert este că ar trebui să povestesc o întâmplare foarte interesantă.

În 1983, înainte de meciul cu Hamburg, Dinamo a câștigat și Cupa și Campionatul, dar atunci erau cele două echipe embleme.

În momentul acela a fost o discuție, s-a vorbit cu cei de la Steaua ca Dinamo să nu câștige Campionatul și Cupa, pentru că era voința Partidului Unic, a conducătorului Unic, să fie două echipe puternice.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Din păcate nu s-au înțeles conducătorii de atunci și am câștigat Cupa și Campionatul", a povestit Cornel Dinu.

A fost sau nu Cornel Dinu turnător la Securitate?

În cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, Cornel Dinu a vorbit despre dosarul său de la Securitate.

Citeste si: Cornel Dinu, nemulțumit de pensia pe care o primește. Câți bani ia lunar de la stat

”Procurorul” a fost acuzat că a colaborat cu Securitatea din vremea comunistă, însă acesta a negat vehement și a spus că, dimpotrivă, a fost o victimă pentru că era mereu urmărit, monitorizat și înregistrat. 

"Doamne ferește! Pot să fac o anumită diferență. Am cunoscut oameni mulți, cu funcție de decizie în vechea Securitate, patrioți extraordinari, care sunt și acum.

În 1969, în 28 decembrie, prim-ministrul de atunci, Ion Gheorghe Maurer, a dat un anumit decret prin secretarul care era atunci, Columbeanu, tatăl, nu fiul, că ăsta nu știe să scrie.

Din punctul acesta de vedere, nu am scris nimic, cert este că din acei 1000 de securiști, 900 sunt și acum, iar 100 au contribuit la vânzarea țării alături de cei care ne-au condus.

Dosarul meu este mult mai mare, dar am conștiința curată că am vrut să fac și am făcut bine neamului românesc, în momente cheie.", a mai povestit Cornel Dinu.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.