Cornulete fragede si delicioase de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 10 sep 2020, 15:20

Cum faci in mod rapid cele mai gustoase si fragede cornulete de post.

  • Ingrediente: 1 cana ulei, ½ cana apa, 25 g drojdie proaspata (sau 1 plic dorjdie uscata), 2 lingurite zahar, coaja de la 1 portocala rasa, esenta de vanilie, 500 g faina, rahat sau fructe confiate, zahar pudra vanilinat.
  • Mod de preparare: Intr-un bol se pune drojdia, zaharul si apa si se amesteca pana se dizolva. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, coaja de portocala rasa si faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat omogen. Se lasa 20-30 de minute la dospit, intr-un loc cald. Din aluatul dospit se intind foi care se taie fasii, se umplu cu rahat sau cu fructele confiate si se dau la cuptor pana cand se rumenesc frumos, pentru 25-30 de minute. Cand se scot, se dau prin zaharul vanilinat si se lasa la racit inainte de a fi servite.

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.