Cornuletele in doua culori: un desert rapid, ieftin si delicios!

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 15:03

Incearca aceasta reteta de cornulete in doua culori! Este delicioasa si se face foarte repede.

Ingrediente:

500 gr faina
125 ml lapte cald
125 ml ulei
15 gr drojdie proaspata
1 ou
1 lingura de zahar
putina sare
1 ou
2 linguri pudra de cacao
un pic de nuca de cocos

Pentru siropul de zahar:

250 gr zahar
1 plic de zahar vanilinat
250 ml de apa
suc de lamaie

Mod de preparare:

1.

Pregateste mai intai siropul de zahar. Pune toate ingredientele intr-un vas mai mic, la foc mediu. Cand e gata, indeparteaza-l de aragaz.

2. Amesteca drojdia cu lapte cald, apoi pune zaharul, amesteca si lasa deoparte.

3. Mixeaza oul cu putin ulei si pune-l peste mixul cu drojdie. Omogenizeaza.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

4.

Imparte faina in doua (pune jumatatile in boluri diferite. In fiecare presara putina sare).

5. Pune cacao intr-un bol si amestec-o cu faina.

6. Imparte compozitia cu drojdie intre cele doua boluri. Omogenizeaza in ambele. Trebuie sa obtii un aluat mai consistent.

7. Trece cu sucitorul peste ambele tipuri de aluat, ca sa obtii doua foi mai subtiri.

8. Pune foaia cu cacao peste cealalta.

9. Tai-o in triunghiuri, apoi ruleaza-le pe toate dinspre... afla mai multe pe kfetele.ro!