Ingrediente
Pentru aluat:
Faina 500 g
Drojdie 10 g
Lapte caldut 300 ml
Sare
Zahar 40 g
Miere 30 g
Galbenusuri 2 buc
Ulei 40 ml
Pentru umplutura:
Ciocolata rasa de menaj 200 g
Alune de padure 50 g
Mod de preparare
Se pregateste aluatul.
Intr-un castron se amesteca laptele caldut cu zahar si un praf de sare, apoi se dizolva drojdia.
Se adauga 100 g faina si se lasa sa dospeasca 15 minute.
In alt castron se pune faina cu galbenusurile, mierea si uleiul.
Se adauga maiaua pregatita anterior, se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se lasa la dospit 30 minute.
Apoi se intinde aluatul, se impacheteaza, se repeta operatiile de intindere si impachetare de 3 ori si se mai lasa la dospit inca 30 minute.
Se intide aluatul, se taie in triunghiuri, se pune umplutura la baza triunghiului si se ruleaza.
Se asaza in tava cu folie pergament.
Se coace 30 minute la 180 grade.