Cornuri cu mere

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Din cuptorul cu bunatati!


Ingrediente


Faina 500 g
Apa calduta/Lapte soia 200 ml
Drojdie 15 g
Sare
Zahar 60 g
Ulei 30 ml
Margarina 50 g
Mere 1 kg
Scortisoara
Zahar pudra 150 g


Mod de preparare

Se pregateste umplutura.
Merele se curata de coaja, de samburi si se rad prin razatoarea mare sau dupa preferinta se pot taia cubulete mici.

Se storc de zeama, se presara zaharul pudra si se calesc intr-o tigaie cu margarina topita.

Se pregateste aluatul.
Intr-un castron se pune faina si se face o gaura in mijloc, in care se pregateste maiaua formata din drojdie dizolvata in 100 ml apa calduta, zahar, sare, 3-4 linguri de faina.
Se acopera cu o carpa curata si se asaza intr-un loc cald sa dospeasca 50 minute.

Dupa 50 minute se pune in castron restul de apa calduta, uleiul si se framanta un aluat.
Se lasa la dospit inca 35 minute.
Dupa ce aluatul a dospit se pune pe o planseta pudrata cu faina, se intinde, se formeaza triunghiuri, se umplu cu compozitia de mere.
Rulourile se asaza intr-o tava cu hartie pergament si se lasa la dospit 20 minute.
Se ung cu apa si putina faina si se dau la cuptor 15 minute la 180 grade.

Dupa ce s-au copt, cornurile se ung din nou cu apa indulcita.

 

Taguri: