Coronavirus - 30.000 de romani vor fi testati. "Nu se refuza teste"

Autor: L.S.
Actualizat: 26 ian 2021, 16:50

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, anunţă un plan de testare a imunizării populaţiei la Covid-19.

Testarea se va face după depăşirea maximului epidemiei şi se va aplica pe un eşantion de 30.000 de români, estimează Horaţiu Moldovan.

" Vom testa populaţia, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eşantionare, Intitutul Naţional de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare", a declarat Horaţiu Moldovan duminică seară, la Digi24.

Oricum, testarea va avea loc după faza de maxim a epidemiei, a mai precizat el, adăugând că în etapa în care încă se înregistrează cazuri nu se pot obţine rezultate relevante.

Secretarul de stat a spus că INSP va conduce această testare, iar Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţie infrastructura necesară.

Citeste si: Ce trebuie să știi atunci când porți masca de protecție pe caniculă? Sfaturi pentru a diminua disconfortul

Citeste si: Se inchide circulatia in centrul Bucurestiului. Masura municipalitatii pentru reducerea aglomeratiei din parcuri

"Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe eşantioane de vârstă, ca să vedem câţi s-au imunizat la Covid-19", a estimat Horaţiu Moldovan.

El a adăugat că recent au apărut teste rapide mult mai precise, aprobate de OMS, care vor fi folosite şi în România, pentru a reduce cât mai mult marja de eroare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

România a ajuns acum să facă între 9.000 şi 11.000 de teste pentru Covid-19 pe zi, a spus Horaţiu Moldovan.

"Testăm cât testează Franţa, raportat la populaţie, chiar mai mult. Rezultatele se dau repede, nu se refuză teste", a adăugat el.

Citeste si: Ce a apărut la mormântul ÎPS Pimen. Oamenii au rămas uluiți când s-au uitat spre crucea lui

Citeste si: BREAKING! Reguli noi de la 1 iunie! Ce trebuie să respecți când vei ieși la terasă și nu numai

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.