Coronavirus. Autoritatile romane au impus noi reguli de calatorie pentru persoanele care revin in tara cu avionul din Franta, Spania sau Marea Britanie!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 18 iul 2022, 16:35
Noi masuri luate de autoritati pentru cei care se intorc cu avionul din Franta, Spania sau Marea Britanie

Cei care intentioneaza sa ajunga in tara din Franta, Spania sau Marea Britanie vor intampina dificultati la intoarcere.

Desi Franta, Spania si Marea Britanie au fost puse pe lista tarilor galbene, autoritatile au anuntat ca zborurile dinspre aceste state nu se suspenda. In schimb, au fost trasate noile reguli ale izolarii la domiciliu, insa multe dintre ele sunt destul de greu de pus in practica.

Noi masuri pentru persoanele care se intorc cu avionul din Franta, Spania sau Marea Britanie

In contextul cresterii masive a numarului de cazuri cu noul coronavirus atat in Romania, cat si in multe state din Europa, autoritatile romane au impus noi reguli de calatorie printre

care se numara faptul ca persoanele care se intorc dintr-o tara declarata zona galbena nu scapa de carantina: fie 14 zile, fie doar 10, daca isi fac testul de depistare COVID-19, iar rezultatul iese negativ. Pe de alta parte, cei care vor sa ramana in Romania pentru mai putinn de trei zile pot intra fara probleme in tara daca prezinta la aeroport un test COVID-19 negativ. Insa in practica totul este mai complicat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Nu se stie insa ce se intampla cu cei care ajung in tara fara testul COVID-19. Se pare ca singura veste buna este ca nu s-au suspendat si zborurile si astfel oamenii pot inca sa calatoreasca. Chiar daca s-au impus restricti pasagerilor care se întorc din Franta, Spania sau Marea Britanie, cel putin pentru moment nu s-au suspendat cursele.


Au ramas in continuare anulate doar cursele directe catre Qatar, Israel si Republica Moldova.
"Suntem pregatiti cu aceste chestionare pentru cei care nu le-au completat deja în avion. A fost separata o line galbena de cea verde. Cei care vin din tari galbene merg pe acest flux unde se mai formeaza si cozi.", sustine
Valentin Iordache, purtător de cuvant Aeroporturi Bucuresti.

Daca insa pe Otopeni mai exista activitate inca, pe Aeroportul din Cluj-Napoca 10 din cele 22 de destinatii totale se afla acum in zona galbena.

In acest moment, 49 de state se afla pentru Romania pe lista tarilor galbene.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.