Coronavirus - Imunizare colectiva in Olanda. De ce nu vor olandezii sa se izoleze

Author: L.S.
Actualizat: 30 nov 2020, 10:15

Premierul olandez Mark Rutte a declarat luni că dorește să favorizeze dezvoltarea unei imunități colective în Olanda unde, a avertizat el, majoritatea cetățenilor vor fi contaminați de noul coronavirus

Premierul olandez Mark Rutte a declarat luni că dorește să favorizeze dezvoltarea unei imunități colective în Olanda unde, a avertizat el, majoritatea cetățenilor vor fi contaminați de noul coronavirus, excluzând o izolare totală a populației, scrie AFP.

" Nu există mesaje facile pentru voi în această seară(...) Realitatea este că o mare parte a populației olandeze va fi infectată de coronavirus. Asta ne spun experții", a declarat Rutte, cu un aer grav, într-un discurs televizat, potrivit hotnews.ro

Guvernul olandez a ordonat duminică închiderea școlilor, a barurilor dar și a celebrelor coffee shops până în 6 aprilie.

În discursul de luni, premierul a afirmat că guvernul dorește ajungerea la o "imunitate de grup" în așteptarea vaccinului, astfel încât persoanele cel mai puțin vulnerabila s-ar putea infecta, dar cu protejarea persoanelor în vârstă și a bătrânilor.

El a subliniat că, spre deosebire de Italia, Spania sau Franța, care au impus măsuri puternice pentru a împiedica propagarea Covid-19, Olanda nu are în vedere izolarea totală.

" În acest scenariu, ar trebui să ne închidem țara un an sau chiar mai mult, cu toate consecințele", a argumentat el, adăugând că virusul "ar putea să reapară imediat dacă măsurile sunt retrase".

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cel mai recent bilanț indică 1.413 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 24 de decese.

Citeste si: UE inchide frontierele- Pandemia globala a ucis 7000 de oameni din decembrie 2019. Ce se intampla in lume

Citeste si: Bolnavii cu afectiuni cronice vor primi ingrijiri medicale la domiciliu. Anuntul primariei Capitalei

Citeste si: "Suntem in razboi!" Presedintele Macron impune restrictii dure pentru limitarea raspandirii coronavirus