Coronavirus Italia - stare de alerta: nou focar major in Italia! Ce oras e afectat

Autor: B.M.
Actualizat: 12 mar 2020, 12:52
Coronavirus Italia - stare de alerta: oras nou cu focar major

Coronavirus Italia: dupa Milano, un nou mare oras este afectat de coronavirus. Stare de alerta: unde este acum centrul epidemiei.

Italia a inregistrat in ultimele 24 de ore nu mai putin de 561 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. In acest momentul orasul Brescia, situat la 80 de kilometri de Milano, are 1.351 de imbolnaviri. Cel mai grav este ca, potrivit presei italiene, numarul creste galopant in fiecare ora.

Nu doar Brescia este puternic afectat ci si comunele si orasele din jur.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus

Citeste si: Cei mai vulnerabili! Ce boli preexistente aveau italienii ucisi de coronavirus

Citeste si: Coronavirus Italia. Asistenta copleșită de epuizare, imaginea emoționantă de pe frontul luptei cu epidemia

Coronavirus Italia: noi masuri luate de autoritati anti coronavirus

In incercarea de a incetini raspandirea virusului primarul din Brescia a interzis activitatile de socializare in oras, precum jocurile de carti in baruri si terase.

In restul zonelor din tara situatia este critica. Potrivit digi24.ro, medicii nu mai fac fata la numarul de infectari si au abandonat principiul "primul sosit, primul servit". Alegerea celor care sunt tratati se face in functie de sansele de supravietuire.

"Alegerea este facuta intr-o camere de urgente folosita pentru evenimente de masa, in care intra doar pacientii cu COVID-19. Daca o persoana are intre 80 si 95 de ani si insuficienta respiratorie severa, probabil nu va supravietui", spune Christian Salaroli, anestezist la un spital din Bergamo.

Coronavirus Italia: intreaga tara este in carantina totala in urma unui decret adoptat luni seara. Astfel, peste 60 de milioane de persoane sunt izolate in casa iar libertatea de miscare este restransa.

Magazinele au fost luate cu asalt iar multe rafturi au ramas goale. In cursul zilei de miercuri a fost luata o noua decizie dura: toate activitatile comerciale au fost inchise, ramanand deschide doar farmaciile si magazinele alimentare.

Citeste si: Unde au greșit italienii? Cauzele epidemiei de coronavirus din Italia

Coronavirus Italia: bilantul imbolnavirilor

Pana in prezent Italia a inregistrat cel mai mare numar de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa, numarul ajungand la 12.462 infectari. Numarul celor morti este de asemenea cel mai mare din spatiul Uniunii Europene, cu 827 de decese.

Cifrele cresc si in alte state din Uniunea Europeana. Franta a ajuns la 2.284 de cazuri, Spania la 2.277 iar Germania la 2.078 cazuri. Numarul imbolnavirilor de coronavirus in Romania a ajuns la 49, joi dimineata fiind confirmate inca doua cazuri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La nivel mondial sunt 126.660 de infectari cu coronavirus si 4.641 de decese.

Diferentele dintre coronavirus, gripa si raceala. Cum stii ca esti infectat cu Covid-19

Simptome coronavirus (pot include) – sursa OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii):
– febra

– tuse seaca

– dificultate in respiratie

– dureri musculare

– oboseala

Simptome mai putin tipice (coronavirus):

– acumulare de mucus in gat

– durere de cap

– hemoptizie (eliminare de sange prin tuse, provocata de o hemoragie a cailor respiratorii, mai ales in cazurile de tuberculoza pulmonara)

– diaree

Simptome atipice (coronavirus):

– iti curge nasul

– durere in gat

Rinoreea si durerea in gat sunt de obicei semne de infectie respiratorie a cailor superioare. Prin urmare, e destul de probabil ca aceia care au stari de greata, le curge nasul si stranuta sa aiba gripa sau o raceala obisnuita.

Noul coronavirus afecteaza in general caile respiratorii inferioare, iar majoritatea persoanelor infectate arata simptome precum tusea seaca, insuficienta respiratorie sau pneumonie, insa nu durere in gat.

In prima faza, multi pacienti sunt asimptomatici.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.