Coronavirus: la ce risc se supun cei care au barba sau mustata

Author: B.M.
Coronavirus: la ce risc se supun cei care au barba sau mustata

Cei care au barba sau mustata au un risc mai mare de a se infecta cu coronavirus, potrivit specialistilor.

Este concluzia la care a ajuns Patrick Pelloux, președintele Asociației medicilor de urgență din Franța. Potrivit rtl.fr, in cadrul unei interventii televizate, medicul a subliniat ca virusul poate rezista cateva ore pe parul facial.

Patrick Pelloux recomanda astfel ca, in aceasta perioada, barbatii care au barba sau mustata sa renunte la ele.

"Nu vreau să duc o campanie împotriva bărbilor și mustăților, dar în orice caz tot timpul am spus că acestea sunt de regulă foarte murdare", a mai spus medicul.

Citeste si: Reteta dezinfectant- Cum sa-ti faci acasa dezinfectant de maini

Citeste si: Simptome coronavirus: ochii rosii ar putea fi simptom de coronavirus

Citeste si: Cât timp este contagioasă o persoană infectată cu coronavirus?

Coronavirus: recomandari pentru cei care au barba sau mustata

Coronavirus: la ce risc se supun cei care au barba sau mustata

Aceasta nu este singurul risc la care se supun cei care au barba sau mustata. Mai mule teste si demonstratii au aratat ca mastile de protectie nu sunt pe deplin compatibile cu barba sau mustata.

Acest lucru inseamna ca mastile nu mai protejeaza 100%, din cauza firelor de par care nu mai permit o izolare buna a cailor aeriene.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Citeste si: Cat dureaza simptomele de Coronavirus si cand incetezi sa mai fii contagios?

Coronavirus Romania: care ar putea fi numarul real al cazurilor din tara

Coronavirus: la ce risc se supun cei care au barba sau mustata

Romania a ajuns in prezent la 2.738 de cazuri raportate de coronavirus, insa cifrele reale ar putea fi mult mai mari. Un grup de epidemiologi britanici foloseste modelarea matematica pentru a determina care ar putea fi numarul real al persoanelor infectate.

Astfel, Centrul Britanic de Modelare Matematica a Bolilor Infectioase estimeaza ca in Romania ar fi raportate de fapt doar intre 9 si 17% din totalul cazurilor.

La un calcul simplu, avand la baza cifrele oficiale actualizate din data de 2 aprilie 2020, acest lucru inseamna ca Romania ar avea de fapt cel putin 16.105 cazuri de infectare cu coronavirus.

Scopul cercetarii este sa stabileasca nivelul de subraportare al cazurilor de COVID-19 în multe tari din lume, folosind numarul de decese anuntate oficial, raportat la numarul de cazuri confirmate anuntate în fiecare tara si corectând rezultatele în functie de timpul care trece între momentul confirmarii cazului si deces, potrivit  edupedu.ro.

Afla mai multe detalii aici.