Intr-o sectiune publicata pe site-ul oficial, Organizatia Mondiala a Sanatatii trateaza mai multe aspecte: legatura dintre coronavirus si 5G sau rezistenta virusului la temperaturi mari sau alcool.
Coronavirus: ce se intampla cu virusul la temperaturi mai mari de 25 de grade
Organizatia Mondiala a Sanatatii dezminte informatia potrivit careia coronavirus nu rezista la temperaturi mai mari de 25 de grade Celsius.
De asemenea, virusul poate fi transmis in toate zonele, inclusiv in cele cu vreme calda si umeda. In acelasi timp, OMS demonteaza mitul potrivit caruia vremea rece si zapada pot ucide coronavirusul.
Citeste si: Marcel Vela, anunț important despre noua ordonanță militară: "Am luat măsuri împreună cu Patriarhia Română"
Coronavirus: mitul potrivit caruia poti afla daca te-ai infectat tinandu-ti respiratia
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Tot pe retelele de socializare circula un mit potrivit caruia oricine poate verifica daca s-a infectat sau nu cu coronavirus tinandu-si respiratia. Mai exact, se spune ca daca reusesti sa iti tii respiratia timp de 10 secunde fara sa simti un disconfort, nu esti infectat.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a dezmintit acest zvon si a subliniat inca o data ca singura modalitate prin care se poate afla acest lucru este testarea.
Coronavirus: virusul este de 10 ori mai letal decat gripa AH1N1
Noul tip de coronavirus este de zece ori mai letal decat virusul responsabil de gripa de tip A (H1N1) aparuta la sfarsitul lui martie 2019 în Mexic, au indicat luni autoritatile sanitare mondiale, care fac apel la o iesire din izolare "lenta", potrivit BFM TV.
"Datele adunate de la mai multe tari ne ofera o imagine mai clara a acestui virus, a comportamentului lui, a manierei în care poate fi oprit. Stim ca Covid-19 se raspandeste rapid si stim ca este letal: de zece ori mai mult decat virusul responsabil de pandemia de gripa din 2009", a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinte de presa virtuale de la Geneva.
"Era globalizarii semnifica faptul ca riscul de revenire al Covid-19 va continua. In final, dezvoltarea si distribuirea unui vaccin sigur si eficient vor fi necesare pentru întreruperea totala a transmiterii bolii", a subliniat directorul general al OMS.