Coronavirus - Olimpiadele scolare si competitiile sportive au fost suspendate de ministrul Educatiei

Author: L.S.
Actualizat: 09 mar 2020, 15:13

Desfăşurarea tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive a fost suspendată, până la o dată care va fi anunţată, în urma unei decizii a ministrului Educaţiei, Monica Anisie, ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a convocat o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi în care s-au discutat măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unităţile de învăţământ.

Potrivit MEC, ministrul a subliniat importanţa dotării şcolilor cu săpun şi dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existenţa acestora, monitorizând situaţia.

" Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul educaţiei şi cercetării a hotărât suspendarea desfăşurării tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată

ulterior", scrie în comunicatul transmis, luni, de MEC.

În cadrul videoconferinţei a fost discutată şi Procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Conform art. 4 din Hotărârea nr.7 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toţi cetăţenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, vor fi izolaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Acest articol se impune şi tuturor elevilor/studenţilor/cadrelor didactice care se întorc din ţările menţionate, precizează MEC.

Citeste si: Tara in care Coronavirus va ucide 100.000 de oameni. "Va exista o perioada indelungata in care ne vom confrunta cu aceasta epidemie"

Citeste si: Medicii italieni au făcut anunțul despre coronavirus: "Pregătiți-vă!" Care este avertismentul autorităților?

Totodată, inspectoratele şcolare au obligaţia de a monitoriza toate cazurile de elevi şi cadre didactice care sunt izolaţi la domiciliu şi să raporteze zilnic Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Monica Anisie a subliniat că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică şi în cazul elevilor de la şcolile sanitare postliceale.

" Menţionăm că suspendarea cursurilor din unităţile de învăţământ este în atributul EXCLUSIV al Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă", mai scrie în comunicat.

Citeste si: Gabriela Firea vrea sa se inchida scolile, dupa aparitia a doua cazuri de coronavirus in Bucuresti

Citeste si: Coronavirus- Romania suspenda zborurile spre si dinspre Italia. Inchiderea scolilor se discuta luni in Comitetul Ntional pentru Situatii de Urgenta

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?