Coronavirus Romania - avertismentul ministrului Sanatatii, Nelu Tataru: ce urmeaza in urmatoarele doua saptamani

Autor: B.M.
ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Coronavirus Romania: ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a dezvaluit la cate cazuri de coronavirus se asteapta sa ajunga Romania.

Intr-un interviu pentru digi24.ro ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a lansat un avertisment referitor la perioada urmatoare. Oficialul estimeaza ca urmatoarele doua saptamani vor fi grele pentru Romania si ca vor influenta evolutia pandemiei de Coronavirus in tara noastra.

Nelu Tataru se asteapta ca in varful maxim Romania sa atinga intre 10.000 si 12.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, insa perioada imediat urmatoare va fi cruciala.

"Ramanem in registrul celor 10-12.000 de cazuri, la varf, dar acest numar se poate modifica, in perioada urmatoare. Avem doua saptamani grele, urmand ca dupa trei saptamani sa vedem efectul celor doua saptamani ca numar de cazuri. Noi speram ca acest numar de cazuri sa nu fie crescut violent", a afirmat Nelu Tataru, in interviul pentru Digi24.

Citeste si: Ordonanta Militara 8: noi restrictii pentru romani. Care sunt principalele prevederi

Citeste si: Obiceiul care ar trebui să dispară după pandemia de coronavirus. Un expert american avertizează: "Să nu mai faceți asta niciodată!"

Coronavirus Romania: cate paturi ATI are sistemul sanitar romanesc

Ministrul Satanatii, Nelu Tataru, a mai declarat ca in acest moment Romania are 1.723 de paturi ATI complet utilate, care includ si ventilatoare.

Oficialul a declarat insa ca o crestere brusca a numarului de cazuri poate destabiliza sistemul sanitar romanesc.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Noi suntem pregatiti pentru fiecare pas pe care il trecem. In functie de evolutie, putem spune cat poate suporta sistemul sanitar romanesc. Noi suntem pregatiti(...) pentru un anumit numar de cazuri critice.

"Avem in acest moment 1.723 de paturi de ATI complet utilate, 1.723 de ventilatoare. In cazurile critice, tocmai accesul la ventilatoare este cel care face diferenta. Nu avem deocamdata foarte multe cazuri pe terapie intensiva sau pe ventilator", a spus Nelu Tataru.

Citeste si: Coronavirus în lume- Numărul total al deceselor a depăşit 95.000

Coronavirus Romania: cate teste zilnice face in prezent Romania

Nelu Tataru a mai declarat ca, in prezent, capacitatea de testare a Romaniei este de 4.000 de teste pe zi. Ministrul Sanatatii a tinut sa sublinieze ca acest numar nu este dat de numarul de aparate de testare, ci de personalul insuficient care poate face aceste teste.

"In acest moment, noi avem o capacitate de testare pana la 4.000 de teste pe zi, în 55 de puncte, dar avem aceasta capacitate data de aparate, fiecare punct de testare depinde si de personal.

"Clujul de exemplu face 1.000 de teste pe zi, dar sunt spitale judetene care de-abia au achizitionat echipamentul necesar, la care chiar daca capacitatea este de 80 de teste pe zi, nu putem face mai mult de 40-50, avand un personal care de-abia se instruieste", a declarat Nelu Tataru.

Pana in prezent, de la inceputul pandemiei de coronavirus Romania a prelucrat 51.802 de teste.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.