Presedintele Societaţii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat in cadrul unui interviu penru Mediafax ca la sfarsitul lunii aprilie Romania va ajunge cel mai probabil la 14.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.
"Daca reusim sa mentinem un comportamet retinut putem ajunge la o relaxare mai rapida. Imi pare bine ca domnul ministru Tataru a preluat punctul nostru de vedere legat de evolutia acestui virus, cu varful in saptamana dupa Paste.
Coronavirus Romania: in ce luna va fi al doilea val de imbolnaviri
Alexandru Rafila a mai declarat ca este de asteptat ca Romania sa inregistreze un al doilea val de imbolnaviri in lunile noiembrie- decembrie.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Oficialul spera insa ca pana la momentul respectiv sa existe pe piata o medicatie eficienta in tratarea bolii COVID-19, provocata de coronavirus.
"In noiembrie-decembrie vom avea un alt varf, sper ca pana atunci sa avem medicatia necesara. Am primit o donatie de azitromicina de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienti. Mai este un antiviral in studiu in Japonia si China si speram sa ne dea si noua formula si sa il putem produce", a spus Alexandru Rafila.
Citeste si: Raed Arafat: "Activitatile din spitale nu au fost suspendate"
Coronavirus Romania: ce spune Alexandru Rafila despre folosirea fularelor pe post de masca
Preşedintele Societaţii Romane de Microbiologie a recomandat din nou purtarea obligatorie a mastilor la cel mai mic semn de boala, dar si in momentul in care iesim din locuinte.
Alexandru Rafila spune ca purtarea batistelor sau a fularelor pe post de masca de protectie este o greseala, deoarece acestea nu sunt deloc eficiente.
"A disparut chestiunea legata de folosirea banilor, nu trebuie sa credem ca pe orice punem mana suntem potential infectati.(...) Se poarta masca cand suntem raciti si ne deplasam. Restul populatiei poate sa poarte o masca in functie de disponibilitate.
Este recomandata cea chirurgicala si a doua din material de bumbac. Mi se pare o greseala sa se recomande batisate sau fulare care nu protejeaza in niciun fel", a subliniat Rafila.