Coronavirus Romania: care ar putea fi numarul real al cazurilor din tara. Cifra este mult mai mare decat cea oficiala

Autor: B.M.
Actualizat: 13 iul 2020, 12:32
izoleta coronavirus

Coronavirus Romania: un calcul matematic arata ca cifra reala a cazurilor de coronavirus din Romania este mult mai mare de fapt.

Romania a ajuns in prezent la 2.738 de cazuri raportate de coronavirus, insa cifrele reale ar putea fi mult mai mari. Un grup de epidemiologi britanici foloseste modelarea matematica pentru a determina care ar putea fi numarul real al persoanelor infectate.

Coronavirus Romania: cate cazuri ar putea avea de fapt Romania

Astfel, Centrul Britanic de Modelare Matematica a Bolilor Infectioase estimeaza ca in Romania ar fi raportate de fapt doar intre 9 si 17% din totalul cazurilor.

La un calcul simplu, avand la baza cifrele oficiale actualizate din data de 2 aprilie 2020, acest lucru inseamna ca Romania ar avea de fapt cel putin 16.105 cazuri de infectare cu coronavirus.

Scopul cercetarii este sa stabileasca nivelul de subraportare al cazurilor de COVID-19 în multe tari din lume, folosind numarul de decese anuntate oficial, raportat la numarul de cazuri confirmate anuntate în fiecare tara si corectând rezultatele în functie de timpul care trece între momentul confirmarii cazului si deces, potrivit edupedu.ro.

Coronavirus: cate cazuri de coronavirus ar putea avea de fapt celelalte tari

Acelasi studiu realizat de Centrul Britanic de Modelare Matematica a Bolilor Infectioase arata subraportari si mai mari:

- Italia: doar 5,1-6,5% dintre cazuri simptomatice ar fi raportate

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- Spania: doar 4,7-6,1% dintre cazuri

- Franta: doar 6-7,9% dintre cazuri

- SUA: doar 14-19% dintre cazuri

- Marea Britanie: doar 4,6%-6,2% dintre cazuri

Studiul arata ca o raportare totala, apropiata de 100%, s-ar fi facut pana acum doar in Australia, Israel si Norvegia.

Simptome coronavirus: ochii rosii ar putea fi simptom de coronavirus

Dupa studierea unui numar mare de cazuri, Academia Americana de Oftalmologie anunta ca infectarea cu coronavirus poate provoca aparitia conjunctivitei, sau asa numitii ochi rosii.

Mai mult, se pare ca persoanele care sunt infectate cu coronavirus si au dezvoltat conjunctivita pot transmite virusul prin aer mai rapid decat in mod normal. Institutia avertizeaza astfel asupra faptului ca cei care au o tuse seaca, dar au si ochii rosii, sunt foarte probabil infectati cu coronavirus.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!