In prezent in tara noastra s-au inregistrat 2.738 de cazuri iar numarul deceselor a ajuns la 115.
Coronavirus Romania: cand va fi varful pandemiei in Romania
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a dezvaluit ca estimarile arata faptul ca varful pandemiei in Romania va fi atins in a doua jumatate a lunii aprilie.
„Varful pandemiei il vad in a doua jumatate a lunii aprilie. Dar il vad mai ascutit sau mai domol, in functie de ceea ce vom face noi, atat ca activitate medicala, dar si populatia prin masurile care trebuie intr-adevar respectate", a spus Nelu Tataru.
Oficialul a estimat si numarul maxim de cazuri la care ar putea ajunge Romania in perioada respectiva.
"Poate fi in jur de de 10.000,
Citeste si: Atentie! De astazi se dau amenzi mai mari pentru incalcarea ordonantelor militare!
Citeste si: Coronavirus: la ce risc se supun cei care au barba sau mustata
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Coronavirus Romania: data la care se ridica masurile de distantare sociala
Ministrul Nelu Tataru a mai spus ca o relaxare a masurilor de distantare sociala ar putea fi luata in considerare in luna mai, daca numarul imbolnavirilor si al deceselor va incepe sa scada.
"Sa ne gandim cam la doua saptamani dupa ce va trece varful, sa putem relaxa, in conditiile in care vom respecta in continuare niste precautii. Pe final de mai, in masura in care numarul de cazuri noi vor scadea si numarul de decese nu se va mai accentua", a precizat Nelu Tataru.
Coronavirus Romania: care ar putea fi numarul real al cazurilor din tara. Cifra este mult mai mare decat cea oficiala
Centrul Britanic de Modelare Matematica a Bolilor Infectioase estimeaza ca in Romania ar fi raportate de fapt doar intre 9 si 17% din totalul cazurilor.
La un calcul simplu, avand la baza cifrele oficiale actualizate din data de 2 aprilie 2020, acest lucru inseamna ca Romania ar avea de fapt cel putin 16.105 cazuri de infectare cu coronavirus.
Scopul cercetarii este sa stabileasca nivelul de subraportare al cazurilor de COVID-19 în multe tari din lume, folosind numarul de decese anuntate oficial, raportat la numarul de cazuri confirmate anuntate în fiecare tara si corectând rezultatele în functie de timpul care trece între momentul confirmarii cazului si deces, potrivit edupedu.ro.