Coronavirus Romania: IPS Teodosie vrea deschiderea bisericilor in noaptea de Inviere

Author: B.M.
IPS Teodosie

Coronavirus Romania: IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a transmis un mesaj legat de deschiderea bisericilor in noaptea de Inviere.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook Radio Dobrogea, prelatul isi doreste ca bisericile sa fie deschise in noaptea de Inviere.

”Iată, numai bisericile sunt închise. Celelalte instituții primesc câte unul, la distanță, dar nu resping pe nimeni. Nădăjduim să găsim înțelegere că, apropiindu-se cea mai mare sărbătoare, care ne dă tuturor lumină și viață de la cei mai de sus la cei mai de jos să o avem cu Lumină și cu Sfânta Împărtășanie, Sfânta Liturghie (…)”, a transmis ÎPS Teodosie printr-un mesaj video publicat de Radio Dobrogea pe pagina de Facebook.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului spun ca cererea Arhiepiscopului Teodosie prevede si respectarea normelor de siguranta medicala.

”IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală. Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, au transmis și reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Citeste si: Paste 2020: Ce se intampla cu slujba de Inviere, anuntul Bisericii

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Paste 2020: ce spune purtatorul de cuvant BOR despre slujba de Inviere

Cu cateva zile in urma Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, declara ca o decizie finala in privinta slujbei de Inviere nu a fost luata.

El sublinia insa, ca in conditiil actuale, aceasta va putea fi urmarita doar de acasa, la televizor sau pe retelele de socializare.

"Paştele este pe 19 aprilie. Vom avea timp sa vorbim mai aproape de sărbătoare, atunci când vom cunoaşte şi mai multe detalii despre situaţia reala in care ne vom afla cu toţii. Dacă aceasta se va înrăutăţi, este evident ca slujba de Paşti va putea fi urmărită doar la Trinitas TV/ Radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii", a mai adaugat Vasile Banescu.

In acest an, Pastele ortodox pica in data de 19 aprilie.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.