Coronavirus Romania: sedinta la MAI. Decizia autoritatilor: ce s-ar putea intampla cu masurile de relaxare

Autor: B.M.
Ministrul Sanatatii Nelu Tataru

Coronavirus Romania: mai multi oficiali se intalnesc astazi la Ministerul de Interne pentru a analiza o serie de noi masuri.

Coronavirus Romania: Grupul de Suport Tehnico-Stiintific privind Gestionarea Bolilor Inalt Contagioase va dezbate intr-o sedinta la Ministerul de Interne noile masuri de relaxare care ar fi urmat sa intre in vigoare incepand cu data de 1 iulie.

Avand in vedere cresterea numarului de cazuri de coronavirus inregistrata in Romania in ultima saptamana, cand media a fost de peste 300 de noi cazuri pe zi, ramane de vazut care dintre aceste noi masuri de relaxare vor mai fi implementate.

Citeste si: Simptome coronavirus: s-au descoperit trei noi semne ale bolii

Coronavirus Romania: ce masuri de relaxare ar fi luate in calcul

Coronavirus Romania: Potrivit unor surse Digi24, in cadrul intalnirii se va analiza posibilitatea deschiderii restaurantelor incepand cu data de 1 iunie. De asemenea, se va lua in calcul actualizarea listei verzi, adica a listei tarilor in care este permisa deplasarea romanilor fara a fi necesara carantinarea la intoarcerea in tara.

La sedinta participă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Adriana Pistol, directoarea Institutului Naţional pentru Sănătate Publică și Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor: "Ne gândim și la..."

Nou focar de coronavirus in Romania

Autoritatile semnaleaza aparitia unui nou focar de coronavirus in Romania. Astfel, 14 persoane de la Complexul de servicii comunitare Beceni, din judeţul Buzau au fost confirmate ca purtatoare ale virusului. Victimele sunt atat angajati, cat si copii asistati, iar autoritatile de sanatate publica au declarat caminul ca fiind focar de boala.

Coronavirus Romania: Cele 14 persoane infectate vin dupa ce in cursul zilei de joi, in urma unei alte serii de teste, au fost descoperite trei cazuri de COVID 19 in aceeasi locatie.

Citeste si: AFP: Situaţia pandemiei covid-19 în lume: bilanţul morţilor se apropie de o jumătate de milion

Coronavirus Romania: alte trei simptome descoperite

Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite a inclus pe lista oficiala inca trei simptome ale infectarii cu coronavirus. Acestea sunt nasul curgator sau congestionat, greata si diareea.

Astfel, persoanele care prezinta unul dintre simptomele de mai sus, alaturi de alte semne ale bolii COVID 19, sunt indemnate sa isi faca un test cat mai curand posibil, pentru a determina prezenta virusului in organism.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.