Cosmarul din Franta este departe de a se fi incheiat. Un raid al armatei si trupelor speciale francezea avut loc in Saint Denis, la periferia Parisului

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 sep 2020, 20:55

Operatiunea l-a vizat pe Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor de vineri. Totul a inceput in jurul orei 4 si jumatate, in aceasta noapte.

Rafale de gloante si explozii s-au auzit in Saint Denis. Locuitorii au fost avertizati sa ramana in case. Intre timp, toata zona a fost intesata de forte de ordine si chiar trupe ale armatei, inarmate pana-n dinti.

Bilantul provizoriu arata ca 3 persoane vizate de acest desant ar fi fost ucise, insa nu se stie, deocamdata, daca printre ele se afla si Abaaoud, cel care a planificat atacurile teroriste de vineri.

Fortele speciale franceze au facut si 3 arestari. Schimburile de focuri mai intense au durat pana spre ora 6 dimineata.

Se pare ca printre cei care au fost ucisi se afla si o femeie kamikaze. Ea si-ar fi detonat centura cu explozibili.


Localitatea Saint Denis arata la primele orei a diminetii ca la razboi. Peste tot erau politisti inarmati si cu veste antiglont, militari care inconjurau cladirile, zeci de masini ale politiei, dar si salvari.
Se pare ca 3 politisti au fost raniti in cursul acestei operatiuni. Chiar si elicoptere au fost folosite in cursul acestui desant. Aparatele de zbor ii ajuta pe cei aflati la sol cu reflectoare, pentru ca niciun suspect sa nu scape. Scenele de razboi s-au prelungit si dupa rasaritul soarelui. Aproape toate strazile din Saint Denis sunt blocate prin baraje de fortele de ordine, iar locuitorii sunt sfatuiti sa nu iasa din case, pentru ca operatiunea nu s-a incheiat nici acum, insa tirurile de arma s-au mai calmat.


Din informatiile de pana acum, se pare ca trupele speciale au luat cu asalt un apartament in care s-ar fi aflat 5 suspecti, iar cel vizat este chiar Abdelhamid Abaaoud, cel care a pus la cale atentatele teroriste de vineri seara din Paris. Primarul din Saint Denis spune ca scolile vor ramane inchise astazi, in timp ce transportul public a fost intrerupt in zona.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: