Cosmeticele anti imbatranire apar abia acum la marile firme din strainatate. Romanii au insa reteta de peste 100 de ani VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:17

Inceputurile sunt vechi. O suta de ani au trecut peste aceasta fabrica si multe au ramas inca la fel.

Chiar si cativa angajati sunt aici din vremea comunismului, cand lucrau "la plan". Sofia Irimie si-a petrecut ultimii 36 de ani aici, in laboratoarele in care sunt plamadite creme si lotiuni de traditie.

Vreo 450 de produse cosmetice distincte, marci mai mult sau mai putin cunoscute, ies din mainile acestor oameni.

La asta muncesc 600 de oameni. De la institutul de cercetare si pana la sectia de ambalare si distributie- peste tot este nevoie de munca manuala, desi utilajele ultramoderne sunt, acum, la indemana.


Inainte de 90 nu era chiar asa usor cum e astazi. Pe atunci oamenii trudeau mai mult. Prin anii '70 s-a investit mult in industria chimica, iar fabrica a devenit Polul cosmeticii romanesti.

Producatorul roman a traversat si perioade tulburi. In special dupa revolutie, tot romanul a vrut sa-si inlocuiasca deodorantul si crema autohtone cu unele din afara, mai de firma.

In timp, produsele cosmetice romanesti au revenit in top, dar pentru o asemenea izbanda a fost nevoie de multa pasiune si de incredere. 


Afacerea a devenit, in timp, o traditie de familie. Cu retete noi, dar si cu secrete bine pastrate, cosmeticele facute intocmai dupa studiile academicianului Ana Aslan se bucura iarasi de succes. Dovada sunt numeroasele premii si diplome care stau la loc de cinste.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.