Costa numai 2000 de dolari! Cea mai frumoasa casa ecologica din lume se gaseste in Romania VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 nov 2020, 20:45

In Sasca Montana, pe malul Nerei, gasim o casuta speciala.

Desi seamana, nu este cea din turta dulce, a lui Hansel si Gretel, ci din cob. V-am facut curiosi? Iata cum arata. Locuinta verde este unica pe meleagurile noastre. La parter, living-ul bucatarie are un mobilier creat exclusiv din lut. Ca sa incalzeasca locul, arhitecta a apelat la o gaselnita ingenioasa: spatiul de evacuare al fumului de la soba a fost deviat pe sub canapea, dand astfel efectul de scaune incalzite.


La etaj este dormitorul, adica un pat lat unde incap trei persoane. Ca sa ajungi la locul de odihna, trebuie sa urci pe o scara noncomformista. Chiar daca este situata in mijlocul naturii, casa beneficiaza de toate conditiile: apa de la o fantana din apropiere, toaleta in interior si baie cu dus. Acoperisul nu este format din tigle, ci din pamant vegetal, pe care creste iarba. Arata senzational!

Dupa 12 ani petrecuti peste Ocean, banateanca Ileana Mavrodin a ajuns pe malul Nerei.
S-a indragostit de peisaj si nu a mai vrut sa plece. A cumparat o jumatate de hectar de pamant si s-a apucat sa framante pamantul cu propriile maini. Si, pentru ca vrea sa se mute definitiv aici, a inceput constructia unei noi case, tot din cob, iar costul nu depasteste doua mii de dolari.
Pentru ca este orientate dupa soare, casa este ideala din punct de vedere termic. Racoasa vara si calduroasa iarna.


Materialul din care este construita se framata ca si aluatul de paine si ia forma dorita de modelatorul ei. Desi seamana cu paianta sau chirpiciul, cobul este de fapt pamant lutos amestecat cu paie, apa si nisip. Locuinta de pe malul Nerei este considerata una dintre cele mai frumoase zece case cob din lume. Nu o spunem noi, ci o revista americana de specialitate, care a intocmit recent un top al constructiilor ecologice de pe intreg mapamondul.


 

Taguri: