Ingrediente
1kg scaricica de porc (costita)
Sare, piper
1 lingurita boia iute
1 lingurita boia dulce
2 catei usturoi
2 linguri pasta de rosii
1 lingura mustar
1 lingura otet
2 linguri miere
Garnitura broccoli:
broccoli
o lingura de sare
Cartofi cu rozmarin:
1 kg cartofi
1 lingura sare
3 fire rozmarin
1 lingura unt
Mod de preparare
Costitele se curata si se dau cu sare si piper.
Se face o marinata din toate celalalte ingredientele cu care se freaca foarte bine costitele, se lasa la marinat 2-3 ore sau de preferat peste noapte.
Se pun la cuptor acoperite cu o folie de aluminiu la 150°C timp de 2-3 ore, iar cand carnea s-a patruns se da folia la o parte, se mareste temperatura la 180-200°C si se mai lasa 10 minute pana devin rumene si crocante.
Se servesc cu broccoli oparit cateva minute in apa cu sare si cu o garnitura de cartofi cu rozmarin care se face astfel:
Cartofii se curata, se taie felii si se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare. Se marunteste rozmarinul, se pune peste cartofi impreuna cu untul si se da la cuptor timp de 30 minute sa se rumeneasca.