Costume de peste 100.000 dolari, semnate de ucenicul lui Armani, la Bucureşti, Iaşi şi Constanţa

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 18 dec 2017, 14:06

În luna Martie 2018, trei oraşe din România vor găzdui un show cu o producţie de peste jumătate de million de dolari.

Creaţie a ucenicului lui Armani

În luna Martie 2018, trei oraşe din România vor găzdui un show cu o producţie de peste jumătate de million de dolari. Cea mai bună trupă rusească de dans din lume, ”Cazacii Rusiei”, vine în faţa publicului român cu un show grandios, doar cele 9 seturi de costume având o valoare de peste 100.000 de dolari! Yuri Piskun este unul dintre creatori.

El a făcut şcoala de modă la Milano şi a fost ucenicul lui Giorgio Armani. “A fost o perioadă grea, întrucât nu stai lângă un mare creator de modă aşa cum este Armani doar ca să bifezi la CV. Dacă ai avut talentul şi şansa de a ajunge în atelierul său, sub îndrumarea lui directă, nu ai voie să dezamăgeşti. Este o prezenţă uluitoare, un om de la care am avut enorm de multe de învăţat.
Toată experienţa câştigată în prezenţa lui m-a ajutat în cariera actuală, multe dintre învăţăminte folosindu-mi în momentul în care am început să lucrez pentru show-ul Cazacilor Rusiei. Sper ca publicului din România să îi placă ceea ce va vedea pe scenă!”, spune Yuri.

Vestimentaţie ca pentru un film

Cei peste 40 de membrii ai trupei (dansatori şi orchestră) vor schimba costume pentru fiecare moment artistic, pe perioada celor două ore.

Pentru show, ruşii au colaborat cu designeri care au reprodus întocmai vestimentaţia din perioada istorică a cazacilor. Echipa de costume- formată din designeri, istorici, maeştrii în broderie, croitori şi cizmari- a lucrat între una şi trei luni pentru hainele fiecărui artist în parte. Pe lângă coordonatele istorice, echipa de creaţie vestimentara a folosit materiale exact ca în acele vremuri, fire de aţă şi accesorii identice cu cele din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea.
Este cunoscut faptul că Rusia Ţaristă excela în materie de ţinute, mai ales la Curtea Romanovilor şi la portul armatei.

Provocarea a fost cu atât mai mare cu cât pe scenă nu urcă doar bărbaţi. Iar portul feminine, adaptat folclorului rusesc din acea perioadă, incumbă elemente care definesc cultura ruseasacă, precum basmale, broderii ale bluzelor sau alte materiale textile cu imprimeu, care transmit prin ele însele un mesaj social şi de apartenenţă.  

”Totul este foarte important. Nu există o diferenţiere, adică nu poţi spune că pălăria bărbaţilor e mai puţin importantă decât caftanul sau că pălăria femeilor (kichka) contează mai puţin decât cea masculină (kubanka). De exemplu, costumele pentru momentul "Nekrasov" – care conţine dansurile "Oy, You, Gypsies" şi "Cherkessk"- sunt haine tradiţionale ale cazacilor compuse dintr-o cămaşă cu broderie, pantaloni şi eşarfe cu tivuri decorative.

Femeile au haine din materiale imprimate prin pictare, sacouri matlasate brodate cu diferite trese. Aici să nu uităm că şi coafurile joacă un rol important, fiind bazate pe flori şi alte tipuri de figurine. Multe finisări pe bază de elemente de aur s-au folosit în vestimentaţia fetelor. Încălţările din piele sunt lucrate manual”, explică Iraida Kotlyarova – creatoarea costumelor momentului.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.