Ingrediente
Pentru vafe (cosulete):
100 g unt
100 g zahar pudra
100 g faina
3 albusuri
50 g migdale zdrobite
Pentru crema:
5 pere
100 g zahar
3 galbenusuri
3- 4 linguri vin alb dulce
200 ml smantana pentru frisca
3-4 fire de menta
Mod de preparare
Cosuletele
Amestecati untul moale impreuna cu celalalte ingrediente intr-un bol, obtinand un aluat moale ca o smantana, dar cu migdale crocante si marunte prin el.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt puneti cu o lingura, apoi intindeti sub forma unei clatite, discuri de 10 cm de aluat unul langa celalalt.
Dati cateva minute la cuptor pana devin aurii dar nu maronii.
Cand le-ati scos din cuptor ateptati cateva secunde si apoi transferati-le pe castronele intoarse cu gura in jos sau pe pahare intoarse cu gura in jos, astfel incat sa cada marginile si sa se raceasca sub forma unui cosulet.
Cand s-au racit, dati-le la oparte si pregatiti crema.
Crema
Fierbeti perele decojite cu 50 g zahar, ca pentru compot.
Galbenusurile le amestecati cu restul de zahar si le bateti pana se albesc, apoi adaugati vinul si le bateti deasupra unui vas cu apa clocotita sa se gateasca putin, dar sa nu se branzeasca.
Dati perele fierte prin robotul de bucatarie si obtineti un piure cu care veti amesteca compozitia de galbenus. Bateti frisca si amestecati-o cu crema apoi umpleti cosuletele si serviti-le cu fire de menta presarate peste.