Cosulete cu crema de telemea, masline si verdeata
Cost estimativ: 35 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
Un pachet foi de placinta
350 g telemea de capra
250 g masline kalamata fara samburi
50 g smantana
O ceapa verde
O legatura marar
Sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie
Optional, boia
Mod de preparare
Foile de placinta se dezgheata la temperature camerei, se taie patrate de 15 cm si se suprapun cate doua, unse
cu ulei. Se pun in forme de briosa, savarina sau orice alte forme de ceramica, se preseaza in centru pentru a se mula pe vas, formand un cosulet. Se dau la cuptor timp de 10 minute, pana devin aurii.
Se scot de la cuptor, se lasa sa se raceasca si se umplu cu crema.
Crema
Se rade branza, se amesteca cu maslinele tocate marunt, smantana, ceapa verde si mararul tocate fin.
Se amesteca, apoi se asezoneaza dupa gust cu piper, ulei de masline, zeama de lamaie si boia.
Ingrediente
Un pachet foi de placinta
350 g telemea de capra
250 g masline kalamata fara samburi
50 g smantana
O ceapa verde
O legatura marar
Sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie
Optional, boia
Mod de preparare
Foile de placinta se dezgheata la temperature camerei, se taie patrate de 15 cm si se suprapun cate doua, unse cu ulei.
Se pun in forme de briosa, savarina sau orice alte forme de ceramica, se preseaza in centru pentru a se mula pe vas, formand un cosulet.
Se dau la cuptor timp de 10 minute, pana devin aurii.
Se scot de la cuptor, se lasa sa se raceasca si se umplu cu crema.
Crema
Se rade branza, se amesteca cu maslinele tocate marunt, smantana, ceapa verde si mararul tocate fin.
Se amesteca, apoi se asezoneaza dupa gust cu piper, ulei de masline, zeama de lamaie si boia.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii