Cotlet de porc cu os 1 kg
Sare
Piper
Ulei 100 ml
Mazare 300 g
Morcovi 500 g
Conopida 1 buc
Unt 50 g
Faina 50 g
Vin alb sec 80 ml
Patrunjel 1 leg
Supa de legume 250 ml
Mod de preparare
Carnea se portioneaza, se condimenteaza.
Morcovii se taie fasii, conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare.
Mazarea se fierbe separat in apa cu sare.
Se trece carnea prin faina si se inabusa in 50 ml de ulei cu 50 ml de supa de legume.
Separat se inabusa morcovii cu restul de ulei si supa de legume.
Cand sunt aproape gata morcovii se adauga conopida, mazarea, se da gust si se fierbe inabusit 10 minute.
Cand legumele sunt fierte se pun intr-o tava, deasupra se pun bucatile de carne, cubulete de unt, se stropesc cu vin si se introduc in cuptor 5 minute la 200 grade.
Se serveste cu patrunjel verde deasupra.