Cotlet de porc pentru intreaga familie
Cost estimativ: 60 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
Un cotlet de porc intreg cu os si sorici (2 kg)
Sare, piper, ulei
Usturoi, scortisoara, cuisoare macinate, boia cimbru, dafin
Legume (cartofi, morcovi, ceapa, usturoi)
Mod de preparare
Se curata legumele, se taie si se aseaza pe fundul tavii impreuna cu mai multi catei de usturoi.
Se curata cotletul de carne pe extremitatea oaselor, astfel incat sa fie apucat usor la mancat, iar resturile de carne se pot pune in tava printre legume.
Se cresteaza soriciul in romburi si se freaca tot cotletul cu condimente uscate, sare si piper. Se presara cu ulei si se continua sa se maseze carnea pentru ca aroma sa intre in interiorul fripturii.
Se da la cuptor la foc puternic (220 grade C), timp de jumatate de ora, apoi se lasa focul mic la 170 grade, timp de 1-2 ore.
Se scoate sa se odihneasca friptura timp de 20 minute, apoi se taie felii groase si se serveste cu legumele din tava.
Ingrediente
Un cotlet de porc intreg cu os si sorici (2 kg)
Sare, piper, ulei
Usturoi, scortisoara, cuisoare macinate, boia cimbru, dafin
Legume (cartofi, morcovi, ceapa, usturoi)
Mod de preparare
Se curata legumele, se taie si se aseaza pe fundul tavii impreuna cu mai multi catei de usturoi.
Se curata cotletul de carne pe extremitatea oaselor, astfel incat sa fie apucat usor la mancat, iar resturile de carne se pot pune in tava printre legume.
Se cresteaza soriciul in romburi si se freaca tot cotletul cu condimente uscate, sare si piper.
Se presara cu ulei si se continua sa se maseze carnea pentru ca aroma sa intre in interiorul fripturii.
Se da la cuptor la foc puternic (220 grade C), timp de jumatate de ora, apoi se lasa focul mic la 170 grade, timp de 1-2 ore.
Se scoate sa se odihneasca friptura timp de 20 minute, apoi se taie felii groase si se serveste cu legumele din tava.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”