Cotlet de proc marinat in miere si mustar pe pat de ciuperci la gratar

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Pret estimativ: 20 lei pentru 4 portii


Ingrediente

1 Kg cotlet de porc (4 cotlete cu os)
2 linguri de miere
1 lingura mustar cu boabe
3 linguri de zeama de lamaie
5 linguri de Ulei masline extravirgin
Sare de mare, un praf
Piper proaspat macinat, un praf
2 – 3 linguri de apa

Ciuperci la gratar
Ciuperci 1 kg
Sare
Piper
Ulei masline extravirgin


Mod de preparare

Se curata si se pregateste cotletul de porc pentru a fi pus pe gratar, apoi se
lasa la temperatura camerei pana se prepara marinada.

Se amesteca mierea cu mustarul, ulei de masline, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper pentru a da gust marinadei.
Se pun cotletele intr-un castron si se toarna marinada peste ele si se freaca un minut cu pasta pentru a se pantrunde toata textura carnii.
Se acopera si se da la rece timp de minim 30 minute.

Se pune pe gratarul incins bine si se lasa 8 minute pe fiecare parte, totodata pe gratarul incins se aseaza si ciupercile cu fata in jos si apoi, cand se rumenesc, se intorc si se asezoneaza cu sare piper si un pic de ulei de masline.
Se serveste cald realizandu-se un pat din ciuperci peste care se aseaza cotletul.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.