COVID-19. Câte decese de la infecția cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat în România în valul 6

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 01 mai 2023, 04:40

Test Covid

Sursa: pexels.com

Peste 4.000 de cazuri noi de Covid 19 s-au înregistrat ieri și 16 decese. Numărul cazurilor noi a explodat în valul 6 în România.

Pe 26 iulie 2022 România a înregistrat un record al cazurilor noi de COVID pentru ultimele 5 luni: 12.353 de cazuri noi, din 34.921 de teste. Totodată, s-au înregistrat și 32 de decese.

De la începutul lui iulie România a avut constant câteva mii de cazuri noi de COVID pe zi. În țările din vest s-au înregistrat și 200.000 de cazuri noi pe zi, iar acest lucru ne face să ne întrebăm ce se va întâmpla cu pandemia atunci când va veni frigul.

În Romania, s-au înregistrat peste 50.000 cazuri de COVID 19 de la începutul valului 6

Dacă în iunie cazurile de COVID 19 erau puține, de la începutul lui iulie situația s-a schimbat, iar în țara noastră s-au înregistrat constant câteva mii de cazuri noi pe zi.

Vârful a fost atins pe 26 iulie 2022, atunci când autoritățile au raportat 12.353

de cazuri noi. 

Totodată, la sfârșitul lui iulie, s-au înregistrat, în general, și în jur de 10 decese pe zi cauzate de COVID 19. Avem câteva zeci de decese în iulie cauzate de COVID 19.

Autoritățile nu se gândesc, momentan, la noi restricții cauzate de pandemia de COVID 19. Sunt doar recomandări, printre care aceea de a purta mască în zonele aglomerate.

În plus, țara noastră a înregistrat zeci de decese din cauza infecției cu noul coronavirus

Zeci de decese s-au înregistrat în luna iulie din pricina SarS- Cov 2, vârful fiind atins pe 26 iulie, când s-au înregistrat 32 de decese.

De la începutul pandemiei țara noastră a ajuns la 66.000 de decese cauzate de COVID 19.

Cazurile numeroase din iulie ne fac să ne îngrijorăm în legătură cu ce am putea să ne confruntăm atunci când vine frigul în privința pandemiei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Au trecut 10 luni de la moartea lui Petrică Cercel. Ce mesaj a transmis Ionuț în memoria tatălui său: „Îi mulțumesc tatălui meu”

Câte paturi ATI sunt libere în spitalele din România

263 de pacienți COVID 19 erau internați ieri în secțiile ATI ale spitalelor COVID din țară. 

Momentan situația de la ATI nu este îngrijorătoare, România putând să dispună de 1.000 de paturi la ATI. Acestea ar putea fi suplimentate până la 1.500 în cazul în care situația se agravează cu virusul.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, chiar preciza că eventualele restricții vor fi decise în funcție de gradul de aglomerare în spitale.

Rafila a precizat că speră ca România să traverseze acest val 6 al pandemiei de COVID 19 fără restricții.

„Nu o să scadă, săptămâna trecută am avut aproape 45.000 de cazuri, adică 7.000 şi ceva de cazuri pe zi. Estimez că, în raportarea de săptămâna viitoare, pe care o vom face luni sau marţi, o să avem undeva în jur de 70.000 de cazuri înregistrate, adică o medie de 10.000 de cazuri pe zi”, a declarat Alexandru Rafila la sfârșitul lunii trecute.  

Legat de lockdown, Rafila se arată optimist că nu vom mai avea așa ceva în România.

„Nu am pus în niciun fel problema și am susținut și publică chestiunea asta. Îmi pare bine că și alte persoane mai dornice de implementare de restricții au o abordare mai moderată a acestui val pandemic. Trebuie să ne gândim la două elemente: o greșeală care a fost făcută, la un moment dat, când toate măsurile erau legate strict de numărul de cazuri și noi am schimbat această paradigmă în valul precedent al pandemiei, dacă vă aduceți aminte valul cinci, când ceea ce ne-a orientat a fost legat de numărul de persoane internate și numărul persoanelor internate la ATI.

Și, ținând cont de acești indicatori, pentru că ei sunt cei care sunt importanți până la sfârșit, am reușit să ținem școlile deschise, n-am mai închis școlile, s-au ridicat la un moment dat restricțiile, când, în mod evident, presiunea pe spitale scăzuse și lucru ăsta trebuie înțeles, pentru că așa se întâmplă și în alte state europene”, declara Alexandru Rafila.

Citeste si: Câte cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate pe 27 iulie. Cât de mare este rata de infectare în Capitală

   

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.