COVID-19 nu este o afecțiune respiratorie? Studiul care schimbă tot ce știam până acum! Ce au descoperit oamenii de știință?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 24 iul 2022, 18:25
Oamenii de știință au făcut o nouă descoperire legată de COVID-19
Sursa: PixaBay

COVID-19 a provocat probleme serioase la nivel mondial, continuă să facă victime, iar acum, un nou studiu vine să schimbe tot ce știam despre noul coronavirus. La ce concluzie au ajuns cercetătorii?

Chiar dacă în momentul de față pandemia de coronavirus este sub control, iar specialiștii în sănătate au reușit să dezvolte mai multe vaccinuri prin care să prevină răspândirea virusului în comunitate, oamenii de știință sunt de părere că încă există o mulțime de lucruri care nu se știu despre COVID-19, motiv pentru care încă studiază acest virus. Ce descoperire au făcut recent?

Covid-19 este o afecțiune vasculară și nu respiratorie? Anunțul făcut de cercetători

O nouă descoperire făcută de oamenii de știință dă peste cap tot ce se știa până în prezent despre noul coronavirus. Universitatea din San Diego împreună cu Institutul Salk au studiat noul coronavirus și au ajuns la concluzia că boala provocată de SARS-CoV-2 este una vasculară și nu una respiratorie, așa cum a fost încadrată inițial. Se pare că acesta ar fi motivul pentru care s-ar forma cheagurile de sânge în cazul anumitor persoane diagnosticate cu COVID-19.

În cadrul studiului, oamenii de știință de la Universitatea din San Diego și Institutul Salk au descoprit că Proteina S a coronavirusului atacă celulele receptoare ACE2 din organism. Această proteină S ajunge să distrugă mitocondriile care dau energie celulelor, țesutul endotelial care protejează vasele de sânge este afectat și astfel apar problemelele vasculare. Din informațiile obținute de specialiști se pare că problemele respiratorii sunt doar o consecință a inflamării țesutului vascular din plămâni.

Citeste si: Boala cu care se confruntă o mulțime de români în timpul pandemiei de coronavirus. Medicii avertizează: „Se manifestă prin pete roşii, aspre, însoţite de...”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Foarte mulți oameni cred că este o boală respiratorie, dar în realitate este o afecțiune vasculară. Asta ar putea explica de ce unii oameni fac infarcte sau au probleme cu alte organe ale corpului. Toate sunt vascularizate, este ceea ce au ele în comun.(...). Toată lumea ar trebui să-l facă (n.r vaccinul anti-Covid-19), eu și toți membrii familiei mele l-am făcut. Studiul nostru arată doar că această boală este cu adevărat periculoasă ”, a spus profesorul Uri Manor, coautor al studiului, potrivit digi24.ro .

Faptul că noul coronavirus ar fi, de fapt, o afecțiune vasculară și nu respiratorie ar explica de ce multe persoane dezvoltă tulburări cardiovasculare în urma infectării cu COVID-19, fiind cunoscute simptome ca degetele covid sau apariția cheagurilor de sânge. 

Citeste si: Caz ȘOCANT în Italia! O femeie a primit, din greșeală, 6 doze de vaccin Pfizer!