Doctorul Mihnea Bostina, specialist virolog, profesor la Departamentul de microbiologie si imunologie al Universitatii din Otago, Noua Zeelanda, sustine ca s-a demonstrat stiintific acest lucru.
„Uitându-ne la genomul acestui virus SARS-CoV-2, a fost un studiu foarte recent unde s-a comparat întregul genom al virusului cu foarte mulți alți viruși, cu baze de date cu coronaviruși, izolați din alte animale și nu s-a observat nicio anomalie, să zicem așa.
Persoanele vulnerabile ar putea fi protejate printr-o tehnica utilizata in timpul gripei spaniole din 1918
Persoanele vulnerabile ar putea fi protejate printr-o tehnica utilizata si in timpul gripei spaniole din 1918, aceea a transplantarii de anticorpi de la persoane care au fost vindecate de virus.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Tot mai multe tari au inceput deja sa foloseasca aceasta tehnica, a precizat profesorul Mihnea Bostina. In cazul cadrelor medicale tehnica ar fi foarte utila pentru ca acestea sunt foarte expuse la virus.
„Anticorpii aceștia funcționează practic ca un medicament, deci îți asigură imunitate pentru câteva săptămâni, poate câteva luni, și este foarte, foarte utilă în primul rând pentru cadrele medicale, care sunt expuse zilnic la o cantitate foarte mare de încărcătură virală, și va fi probabil foarte utilă pentru persoanele din categoriile de mare risc, persoane bătrâne sau persoane care au comorbidități”, a explicat medicul virolog.