COVID-19 revine. Primele cazuri de infectare cu o nouă versiune au fost confirmate

Autor: Andreea Buinoschi

O nouă tulpină Omicron a fost depistată în România

Sursa: Istock

Vești proaste pentru români! După doar câteva săptămâni de când restricțiile au fost ridicate, vești deloc plăcute sunt transmise. Pe teritoriul României, au fost înregistrate cazuri de infectare cu o nouă versiune a virusului.

Pandemia de Coronavirus pare că nu vrea să lase România în pace. Cercetătorul Octavian Jurma a declarat că trei cazuri de infectare cu BA.5 au fost confirmate pe teritoriul țării noastre, aceasta fiind o versiune a variantei Omicron.

Mai mult decât atât, potrivit lui Octavian Jurma, relatează Romaniatv.net, nu se credea că pandemia va putea reveni „până în toamnă”.

„Din păcate, săptămâna această am primit o veste proastă pe care sperăm să nu o auzim până în toamnă. Avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron. Dobândirea dominanţei faţă de BA2 este doar o chestiune de timp acum. Iată că, deşi noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termină cu omenirea în general şi România în particular”, a scris acesta pa pagina sa de Facebook.

Citeste si: Țările în care turiștii sunt obligați să prezinte certificatul verde COVID-19. Ce trebuie să știe românii înainte de a-și planifica vacanța de vară

Ce declarații a mai făcut Octavian Jurma despre pandemia de Coronavirus?

Cercetătorul susține că pandemia de Coronavirus a făcut noi victime, de ordinul zecilor, în doar câteva luni, fiind o perioadă extrem de scurtă.

„În ultmele 60 de zile, BA.1 a fost probabil complet dislocat de BA.1.1 şi BA.2, iar BA.2 reprezintă doar 64% din cazurile de omicron secvenţiate. Diferenţa de 30% provine din alte versiuni dintre care BA.2.9 are o pondere de peste 10%.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este destul de probabil ca valul de toamna să fie produs de una din aceste variante sau chiar de o combinaţie a lor cum a fost cazul valului 5 (în care am avut BA1 şi BA2 în succesiune rapidă). Imunitatea faţă de BA4 şi BA5 după infecţia cu versiunile precedente este foarte scăzută. Aceasta înseamnă că populaţia nevaccinată va fi foarte vulnerabilă la infecţie şi totul va depinde în valul 6 de cât de severă va fi boală produsă”, a mai scris acesta în mediul online.

Citeste si: Coreea de Nord a raportat trei milioane de cazuri de „febră” după primul caz confirmat de COVID-19. Autoritățile nu permit administrarea medicamentelor sau a vaccinurilor

Cât de periculoase sunt noile mutații ale Coronavirusului

Până în momentl de față, România, la fel ca și celelalte țări din întreaga lume, au avut de-a face cu mai multe mutații ale virusului.

Potrivit spuselor lui Octavian Jurma, varianta BA.5 este cea mai periculoasă dintre toate cele trei existente: BA4, BA5 și BA2.12.1. Mai mult decât atât, Guillaume Spaccaferri este de părere că vinovați pentru aceste lucruri sunt „impactul răspândirii BA.4 şi BA.5″ și „aplicarea mai puţin strictă a măsurilor de barieră”.

Noile variante ale Omicrom au fost preponderent răspândite în Portugalia și în Africa de Sud, însă, între timp, situația s-a echilibrat.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.