Ingrediente
Faina 500 g
Drojdie 20 g
Zahar 150 g
Lapte 250 ml
Oua 3 buc
Unt 100 g
Esenta vanilie 5 ml
Coaja de lamaie
Sare
Mod de preparare
Se cerne faina.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si putina sare pana ce se dizolva.
Se pregateste maiaua.
Intr-o craticioara se incalzeste laptele cu putin zahar, dupa, se transfera intr-un castron unde se dizolva drojdia, se presara putina faina si se amesteca cu furculita. Se acopera cu o carpa curata si se lasa la dospit 25 minute.
Separat in alt castron se pune restul de faina, galbenusurile amestecate cu albusurile batute spuma, maiaua, esenta de vanilie, coaja de lamaie si se incepe framantatul.
Se toarna apoi cate putin din untul topit si se framanta in continuare.
Se lasa la dospit 1 ora.
Se unge o forma cu unt si se presara pe margini si pe fund cu zahar.
Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o planseta unsa cu ulei o foaie dreptunghiulara.
Se unge intreaga suprafata cu unt frecat spuma cu zahar.
Se ruleaza foaia, se taie bucati rotunde, se asaza in forme pe lat de jur imprejur.
Se lasa sa creasca 30 minute, apoi se unge cu ou si se coace 40 minute la 170 grade.
Se lasa 10 minute sa se raceasca si dupa se rastoarna.