Craciun fara brad, caldura si cadouri! O mama trebuie sa le explice copiilor ca Mosul nu vine la cei saraci

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:51

Ce le poti raspunde unor copii de numai cativa ani, care nu inteleg de ce Mos Craciun nu ajunge si la ei cu brad si cadouri?!

Este drama unei mame care abia are ce le pune pe masa copiilor! Printre lacrimi, le spune ca la cei saraci Mosul nu ajunge! Va prezentam povestea emotionanta a unei familii uitate, parca, de toti si de toate!

Prin frigul iernii si zapada inghetata de pe ulita satului, baiatul si fetita isi tin bunica de mana si pasesc spre casa. De-ndata ce ne zaresc ne zambesc! Cine-ar spune ca dincolo de chipurile lor vesele, inocente, se-ascunde amaraciunea unei vieti cu multe lipsuri.

Zgribuliti de frig, se grabesc spre casa.

O usa veche din lemn li se deschide, iar ei pasesc grabiti. Aici, traiesc opt suflete, dintre care patru copii. Cel mai mic are putin peste un an, iar cel mai mare, doar sase ani. Cu totii se-ngramadesc cum pot, fiecare intr-un coltisor. In casa de cativa metri patrati, copiii nici nu viseaza la propriul dormitor. Mama lor, insa, isi ineaca amaraciunea in lacrimi.
O doare ca nu le poate oferi ce au ceilalti copii.

Doi dintre copii merg la gradinita, iar fetita cea mare e la clasa pregatitoare. Ghiozdanele lor sunt rupte, insa, zi de zi, asa le poarta in spate.

Florentina are grija si de soacra ei, nevazatoare, dar si de socrul bolnav psihic. Cu un ajutor social de 500 de lei trebuie sa hraneasca in fiecare luna, 8 guri.


Dupa ce Florentina isi cheama micutii la masa, fiecare apuca o bucata de paine si se-nghesuie pe castronul cu mancarea lor cea de toate zilele: cartofii.

In timp ce altii scriu mosului lista pentru daruri, Florentina se gandeste cum o sa-si incalzeasca micutii de gerul iernii! Ofteaza amar, nu se gandeste la ce cadou va primi de la Mos Craciun, desi a fost cuminte. O vede pe mama plangand pentru ca n-are ce le pune ei si fratilor ei pe masa.

##VIDEO128804##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii