Crăciunul va fi sărbătorit în octombrie, după decretul președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro: „Este septembrie și deja se simte Crăciunul”

Autor: Laura Macovei

Nicolas Maduro a decretat că festivitățile de Crăciun vor fi mutate în octombrie

Sursa: Profimedia

Cea mai feerică sărbătoare a anului a fost mutată în octombrie, iar decizia halucinantă vine din partea peședintelui Venezuelei, Nicolas Maduro.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro a decretat că festivitățile de Crăciun vor fi mutate în octombrie și le promite venezuelenilor „pace, fericire și securitate”.

Citește și: Idei creative de decorare a bradului artificial pentru copii

Crăciunul va fi mutat în octombrie, în urma deciziei președintelui Venezuelei

Anunțul de-a dreptul neașteptat a fost făcut în timpul uneia dintre frecventele apariții TV ale președintelui.

Astfel, venezuelenii trebuie să înceapă pregătirile pentru sfânta sărbătoare și cea care aduce bucurie în sufletele copiilor. 

„Este septembrie și deja se simte Crăciunul. Așa că anul acesta – ca un mod de a vă aduce un omagiu și de a vă mulțumi – voi decreta ca Crăciunul să fie anticipat la 1 octombrie”, a transmis Maduro în timpul unei apariții televizate.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Nicolas Maduro și-a revendicat victoria la alegerile prezidențiale din iulie fără a prezenta dovezi

Deși președintele promite pace și fericire, acest lucru este puțin probabil, având în vedere incertitudinea și furia produse de decizia lui Maduro de a-și revendica victoria la alegerile prezidențiale din iulie fără a oferi dovezi, scrie The Guardian.

Decizia președintelui Nicolas Maduro de a revendica victoria la alegerile prezidențiale din iulie fără a prezenta dovezi a generat o incertitudine profundă și o furie considerabilă atât pe plan intern, cât și internațional.

Refuzul său de a publica cifrele detaliate ale voturilor din secțiile de votare a alimentat suspiciunile că alegerile au fost, de fapt, câștigate de rivalul său din opoziție, Edmundo González. 

Citește și: Pe ce dată au loc alegerile prezidențiale 2024: Regulie pe care trebuie să le cunoască cetățenii cu drept de vot

În mijlocul acestei crize politice și sociale, Maduro a luat decizia neobișnuită de a sărbători Crăciunul mai devreme, o manevră care nu este fără precedent în mandatul său.

De-a lungul anilor, liderul venezuelean a recurs la acest gest în repetate rânduri, încă de la preluarea puterii în 2013, după moartea mentorului său, Hugo Chávez.