Credeati ca doar mancarea poate fi periculoasa pe litoral? Uite ce fac comerciantii pentru profit!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 07 oct 2020, 03:15

Unii comercianti incearca sa scoata bani frumosi din tot felul de produse necurate. Chiar si atunci cand cumparati o jucarie trebuie sa fiti atenti!

Nu orice se vinde, vara, la mare, e bun de luat! Inspectorii au gasit castraveti mucegaiti si tinuti in conditii improprii. Asta nu-i oprea, insa, pe comercianti sa-i serveasca infometatilor pana la sosirea controlului: „ Le aruncati (n.r. produsele expirate)? Unde le aruncati? Pai de ce nu le ati aruncat pana acum? Miroase-le, te rog eu din suflet! ”.

Nu va imaginati ca doar mancarea este un pericol.

Jucariile vandute ieftin si la gramada pot sa dauneze grav copiilor: „ O sa le oprim definitiv de la comercializare, cu acestea copilul se poate sugruma, si nici nu stim, ia uitati ce urat miroase, nici nu stim ce contin, deci le opriti definitiv de la comercializare! ”, au spus inspectorii. Mai multe jucarii periculoase au fost scoase de la vanzare, iar amenzile i-au usturat la buzunar pe comerciantii care au fost nevoiti sa plateasca amenzi intre 1.000
si 10.000 de lei!

Dai un ban, dar stai in fata! Cam asa suna o alta problema sesizata de turisti, la Oficiul Pentru Protectia Consumatorului. Se pare ca litoralul este doar al celor cu dare de mana, care isi permit sa plateasca pentru un sezlong intre 15 si 30 de lei pe zi. Cei care vin cu cearsaful, sunt trimisi la capatul plajei, desi legea interzice acest lucru: „ Uitati-va unde stam, acolo, ca ultimii oameni! Litoralul este si al nostru, al oamenilor simpli, care poate nu ne permitem sa stam la sezlong in fiecare zi ”.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Iata ce spune legea: „ Suprafata subsectorului de plaja folosita pentru inchirierea sezlongurilor si umbrelelor in suport fix va fi de maximum 70% din suprafata totala inchiriata, diferenta reprezentand-o zona destinata plajei pe nisip ”. Inspectorii promit ca nu se vor opri aici. Daca aveti vreo reclamatie de facut in sejurul dvs la mare, puteti scrie un e-mail la adresa Oficiului Pentru Protectia Consumatorului din Constanta sau puteti suna la numarul de telefon 021 9551.



##VIDEO117359##