Credeati ca numai tiganii din Buzescu se pot lauda cu palate de milioane? Va inselati! Iata ce castele si-au construit romii de peste Prut VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:52

Grandoarea palatelor tiganesti a trecut granitele tarii. Nu depare este adevarat, ci numai pana la fratii de peste Prut.

Uniti in cuget, simtiri si mai nou nebunia arhitecturala, romii de dincolo si de dincoace de Prut au cu ce se lauda. Mai ceva ca la Monaco sau Coasta de Azur, asa au rasarit rand pe rand zeci de palate tiganesti la Huedin.

Vile cu turnulete care poarta denumiri de-a dreptul halucinante: Bucociocolada, Pitu Terca sau Palatul Dolariu stau acum falnice la intrarea in orasul clujean.


In realitate, palatele tiganesti, ce noaptea lumineaza mai ceva ca in Las Vegas, au fost construite aici cu bani furati in occident. Pe scarile interioare ale palatelor mergi ca pe gheata. Daca nu te tii strans de balustrada cazi in nas pe finetea de ceramica.

Candva nomazi, acum tiganii au prins radacini, iar aici, in nordul Moldovei, parca s-au infipt mai bine decat oriunde.

"E interesant de unde au atatia bani? Pentru ca Romania este patria crizei.
Peste Prut nu prea vezi tigania de la noi, asta este diferenta. Acolo de exemplu au covoarele facute din patratele foarte mici. Sunt mesteri adusi din Ucraina, platiti cu mii de euro, care ridica acele palate. Este bun gust, asta este diferenta"
, spune realizatorul Mihai Ghita.

"Alta diferenta: bulibasa canta Bach la pian! Daca ii intrebi de romii din Romania, care fac nebunia asta pe la noi, nu o sa-ti vorbeasca de rau de ei pentru ca au rude peste tot.
Am observat ca sunt foarte legati"
, mai spune Mihai Ghita.