Crema bavareza de vanilie si cafea

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Incearca si cu jeleu de fructe!


Ingrediente


Pentru crema bavareza de vanilie:
Galbenusuri 5 buc
Lapte caldut 100 ml
Zahar 150 g
Baton de vanilie 1 buc
Gelatina foi 5 buc
Frisca lichida 130 ml

Pentru crema bavareza de cafea:
Galbenusuri 5 buc
Lapte caldut 100 ml
Zahar 150 g
Esenta de cafea 25 ml
Gelatina foi 5 buc
Frisca lichida 130 ml


Mod de preparare

Se incalzeste laptele cu zahar si miezul batonului de vanilie.

Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.
Intr-un castron de inox se amesteca galbenusurile cu laptele caldut si se bat la bain-marie pana se ingroasa.
Se ia castronul din bain-marie si se adauga gelatina (stoarsa de apa), se amesteca.
Dupa ce s-a racit crema se incorporeaza frisca batuta.
La fel se procedeaza si cu crema bavareza de cafea, doar ca in locul batonului de vanilie vom folosi esenta de cafea.

Se toarna, crema bavareza de vanilie, in forme si se introduce in frigider 40 minute.
Apoi se scoate si se toarna crema bavareza de cafea si se introduce iar in frigider inca 40 minute.
Se scoate din forme prin scufundare in apa fierbinte, dupa care se rastoarna pe farfurie.
Se decoreaza cu topping de caramel sau ciocolata.

 

Taguri: