Ingrediente
500 ml smantana
4 galbenusuri
50 g zahar
1 pastaie de vanilie
Mod de preparare
Punem smantana la incalzit cu vanilia, pe care o despicam pe din doua si cu un cutit razuim semintele din pastaia de vanilie.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.
Smantana incalzita se toarna o treime peste galbenusuri amestecand in continuu cu un tel apoi se toarna si cealalata parte amestecand incet pentru a se omogeniza.
Strecuram compozitia.
Turnam compozitia in forme le asezam pe o tava de cuptor, turnam niste apa fierbinte printe ele (ca sa ne permita sa le coacem cat mai repede) si dam la cuptor.
Crema se coace 35 min la 160°C, apoi se raceste pentru cateva ore, la servire se presara cu zahar apoi se flambeaza cu alcool sau se arde cu o torta pentru a crea o crusta de caramel deasupra cremei.
Bucuria la aceasta crema este aceea de a sparge crusta crocanta de caramel si a savura crema delicata.